Vuokrakaksio puukerrostalosta sopii niin nuorelle parille kuin eläkeläiselle

Kesällä 2022 Keravan Terhikintielle valmistui uusia, puurakenteisia vuokrakoteja. Kaksi asukasta kertoo, millaista on asuminen puukerrostalossa.

Kun Terhikintien puukerrostalot valmistuivat, Rozerin Kilinc oli avopuolisonsa kanssa ensimmäisten muuttajien joukossa. Kilinc on kotoisin Tuusulasta, mutta asunut jo pari vuotta Keravalla ennen muuttoa Terhikintielle. Aiempi yksiö alkoi käydä pariskunnalle pieneksi, joten tilava 47 neliön kaksio lyhyen kävelymatkan päässä työpaikasta, palveluista ja juna-asemasta sopi heille erinomaisesti.

Rozerin Kilinc oli avopuolisonsa kanssa ensimmäisten Terhikintielle muuttajien joukossa.

“Muutimme Terhikintielle, koska talo on uusi. Myös asuntojen pohjaratkaisut ja hinnat ovat hyvät”, Kilinc kertoo.

Uusi asukas Terhikintiellä on myös Leena Kurki, joka on osa-aikaisesti eläkkeellä ja työskentelee kehitysvammaisten ohjaajana. Hän myi omakotitalon Mäntsälästä ja muutti syyskuussa vanhoille kotikulmilleen lähemmäs lastenlapsia. Aiemmin liki sadan kilometrin työmatka kutistui kuuteen kilometriin. Kurki katseli myös myytäviä asuntoja, mutta päätyi kuitenkin asettumaan toistaiseksi vuokralle.

Leena Kurki vaihtoi omistusasumisen vuokrakotiin Terhikintiellä.

“Ajattelin, että haluan nyt vähän aikaa vetää henkeä ja katsoa. Voin asua tässä pidemmänkin aikaa, ja toistaiseksi jatkan töiden tekoa. En halua vielä jäädä kotiin istumaan keinutuoliin”, Kurki sanoo.

Puurakenteita, valoa ja tilaa

Kurki tykästyi asuntoon heti ensinäkemältä. Modernissa ja valoisassa kaksiossa on 47 neliötä. Iso lasitettu parveke tuo mukavasti lisäneliöitä ja vaatehuone säilytystilaa. Kurki kehuu asunnon pohjaratkaisua.

“Minulla oli massiivinen, kuuden hengen ruokapöytä tupakeittiössä, mutta sekin mahtui tänne kahden sohvan lisäksi”, Kurki kertoo.

Uuteen vuokrakotiin asettuminen on ollut Kurjen mukaan helppoa ja vaivatonta.

“Asunnossa oli kaikki valmiina sälekaihtimista, parvekelaseista ja hienosta astianpesukoneesta lähtien. Kaikki on ajateltu viimeisen päälle.”

Terhikintien talot ovat puurakenteisia, mikä näkyy ulkoverhoilun lisäksi esimerkiksi rappukäytävässä. Kilinc pitää asunnon uusista, vaaleista pinnoista ja puulattiasta. Ennen muuttoa häntä mietitytti puukerrostalon äänieristys, mutta huoli osoittautui turhaksi.

“Ajattelin, että puurakenteisessa kuuluisivat helposti naapureiden äänet, mutta en ole kertaakaan kuullut melua, vaikka joku kulkisi rappukäytävässä. Talossa on rauhallista, vaikka onkin paljon asuntoja”, Kilinc kertoo.

Sauna ja pesutupa kätevästi käyttöön

Terhikintien asukkaiden yhteisessä käytössä on pesutupa, kerhotila ja taloyhtiön sauna. Kurki ei ole edes ostanut pesukonetta, koska talossa on pesutupa.

“Kokeilen, pärjäänkö ilman omaa konetta. Pesutuvassa on kaksi isoa pesukonetta ja kuivuria, joilla pärjään mainiosti. Koska teen vuorotyötä, minun ei tarvitse olla pesutuvassa samaan aikaan kuin päivätöissä olevien.”

Kilinc avopuolisoineen taas on ehtinyt käyttämään talon viihtyisää saunaa jo kymmenkunta kertaa. Sauna- ja pesutupavuoron varaaminen hoituu kätevästi mobiilisovelluksella ja sisään pääsee ovikoodilla.

“Pidän siitä, että saunavuoron voi valita vapaasti. Välillä voi arkisinkin haluta kuntosalin jälkeen käydä saunassa”, Kilinc lisää.

Mobiilisovelluksessa hoituvat myös taloyhtiön tiedotusasiat, mikä vähentää ylimääräistä paperipostia.

Vastuullista ja rauhallista asumista pidempäänkin

Terhikintien vuokrataloissa on myös huomioitu vastuullisuus. Puu on rakennusmateriaalina ekologinen ja keventää hiilijalanjälkeä, minkä lisäksi kohteessa on vuokrattavia sähköautonlatauspaikkoja, vettä säästävät hanat, vesimaksu kulutuksen mukaan sekä kattavat jätteiden kierrätysmahdollisuudet.

“Totuin jo omassa talossa olemaan tarkka, ettei tule turhaa jätettä, ja välttämään turhaa vedenkäyttöä. Kierrätän myös kaiken, minkä voin. Pihalla on hyvin jäteastiat kierrättämistä varten”, Kurki kertoo.

Myös energia on vastuullista eli talossa on päästötön sähkö ja kaukolämpö, siellä hyödynnetään aurinkopaneelienergiaa ja kohde kuuluu energialuokka A:han. Talon päästötön energiankäyttö pienentää huomattavasti myös asukkaiden hiilijalanjälkeä. Kurki ja Kilinc arvostavat uuden talon ympäristöystävällisyyttä.

Varman kaltainen vastuullinen yhteiskunnallinen toimija vuokranantajana tuo myös turvaa. Asunnossa saa asua rauhassa niin pitkään kuin haluaa.

“Ei tarvitse miettiä, että koti menisi alta”, Kilinc kertoo.

Vuokraa uusi kotisi Keravan Terhikintieltä – lue lisää taloyhtiöstä ja asunnoista

Keravan lisäksi Varman vuokra-asuntoja löytyy Helsingistä, Vantaalta, Espoosta, Tampereelta, Turusta, Lahdesta, Oulusta, Jyväskylästä ja Järvenpäästä. Asuntojen vuokrauksesta ja isännöinnistä vastaa Colliers Asunnot. Kaikki vapaat vuokrakotimme löydät osoitteesta: colliersasunnot.com/varma

Voisit olla kiinnostunut myös näistä