Vuosikymmenten vuokrakoti ei vaihtamalla parane

Helsinkiläinen Heli on asunut Varman vuokrakaksiossa jo 36 vuotta. Viihtyisä ja valoisa koti on palvellut niin lapsiperheen kuin eläkeläispariskunnan tarpeita.

Kun Heli muutti joulukuussa 1986 poikansa ja puolisonsa Markun kanssa kerrostalokaksioon Länsi-Helsingissä, vuokra-asunnon valintaan vaikuttivat sen hyvä pohja, valoisat huoneet, iso parveke ja lähellä sijaitsevat palvelut ja koulu.  
 
“Sijainti on hyvä, koska kaikki palvelut ovat lähellä ja myös liikenneyhteydet Helsingin keskustaan toimivat. Kun olin vielä työelämässä, pääsin hyvin kulkemaan bussilla tai junalla”, Heli kertoo. 
 
Nyt samassa kodissa on vierähtänyt jo 36 vuotta, mutta samat hyvät puolet pätevät edelleen. Koulutiensä läheisellä ala-asteella aloittanut poika on sittemmin kasvanut aikuiseksi ja muuttanut omaan kotiinsa. Heli ja Markku sen sijaan eivät ole kokeneet tarvetta muuttaa.  
 
“Olemme kotiutuneet näille paikoille”, Heli kertoo. 

Korjaamalla entistä ehompaa

Helin ja Markun kotitalo on valmistunut vuonna 1978 ja peruskorjattu vuonna 2005. Aikakaudelle uskollisesti 62,5 neliöisen kaksion pohjaratkaisu on tilava ja toimiva. Läpitalon asunnon isot ikkunat antavat ristivalon tulvia huoneisiin ja tilavaan kylpyhuoneeseen mahtuvat niin kaapistot kuin pyykkikonekin. Lisäksi iso, lasitettu parveke tuo lisäneliöitä lähes ympäri vuoden. 
 
Heliä ilahduttaa se, että Varma on vuosien varrella korjannut ja kehittänyt taloa. Viime talvena taloon asennettiin maalämpö ja aurinkopaneelit. Parhaillaan käynnissä oleva julkisivu- ja parvekeremontti on loppusuoralla. 
 
“On hyvä, että vanhempiakin taloja korjataan ja pidetään kunnossa, kun pohjaratkaisut ovat kuitenkin hyvät”, Heli sanoo. 
 
Talon yhteiset tilat eli kellari, pyykkitupa, kuivaushuone ja sauna ovat pariskunnalla ahkerassa käytössä. Erityisesti vakituinen saunavuoro on tärkeä. 

“Me tykkäämme saunomisesta, se kuuluu suomalaiseen elämäntapaan ja siellä on rentouttavaa käydä.“ 
 
Myös luonnon läheisyys ja liikuntamahdollisuudet ovat yksi pitkän vuokralaissuhteen salaisuuksista. 
 
“Kävelylenkille pääsee helposti, ja liikuntapaikat, jopa ulkokuntosali, ovat lähellä. Talvellakin pääsee hiihtämään, kun ladulle ei ole pitkä matka.” 

Ison vuokranantajan etuja ja asumisen helppoutta

Pariskunnalla on kaupunkikodin lisäksi mökki, jossa he viettävät kesäkaudella paljon aikaa. Mökkipuuhat ja marjastus antavat mukavaa vaihtelua kaupunkiarjelle. 
 
“Mökillä on paljon puuhaa, remonttihommia ja pihan laittamista.” 
 
Kotona Helille ja Markulle on tärkeää, että vuokranantaja hoitaa monia sellaisia asioita, joita omistusasunnossa joutuu hoitamaan itse. Vuokra-asumisen isoksi eduksi Heli nostaakin juuri asumisen helppouden.  
 
“Sen merkitys kasvaa eläkkeellä, kun ei enää kauheasti jaksa punnertaa lumitöitä.” 
 
Helille merkitsee paljon myös se, että Varma on vastuullinen, yhteiskunnallinen toimija. Isompi vuokranantaja tuntuu varmemmalta kuin yksityinen. Erityistä kiitosta Heliltä saa myös se, että Varma on tarjonnut pitkäaikaisille vuokralaisille kiitokseksi uusia keittiökoneita, kylpyhuonekalusteita tai mahdollisuuden maalata seiniä. 

“Viimeisen parin vuoden aikana olemme vaihtaneet uuden keraamisen lieden ja astianpesukoneen vanhan tilalle.” 
 
Heli kertoo välillä miettineensä, että voisi muuttaa jonnekin muualle. Riittävän kiinnostava kohde, jossa on vähintään yhtä hyvä sijainti ja palvelut kuin nykyisessä, voisi kääntää pään. Hän kuitenkin päätyy aina samaan lopputulokseen – koti ei muuttamalla parane.  
 
“Tässä kodissa on aika lailla kaikki, mitä tarvitsemme.” 

Meillä tavataan viihtyä pitkään - mielisitkö sinäkin Varman vuokralaiseksi?

Varma on kotimainen vuokranantaja, kiinteistösijoittaja ja rakennuttaja. Omistamme tällä hetkellä noin 4 300 vuokrakotia ympäri Suomea ja rakennamme jatkuvasti lisää.

Varman vuokra-asuntoja löytyy Helsingistä, Vantaalta, Espoosta, Tampereelta, Turusta, Lahdesta, Oulusta, Jyväskylästä ja Järvenpäästä. Asuntojen vuokrauksesta ja isännöinnistä vastaa Colliers Asunnot. Kaikki vapaat vuokrakotimme löydät osoitteesta: colliersasunnot.com/varma

Voisit olla kiinnostunut myös näistä