Raakaa puhetta yrittäjyydestä

Miten uskaltaa luottaa unelmaan ja perustaa yrityksen, yksin tai yhdessä? Miten luodaan tasa-arvoinen yrityskulttuuri tai löydetään oikea tapa johtaa? Millaista yrittäjän elämä on oikeasti? Varma haluaa rakentaa parempaa työelämää ja yrittäjyyttä raa’an rehellisesti mutta kannustavasti.

Raakaa puhetta yrittäjyydestä on Varman podcast, joka pureutuu yrittäjän elämän eri puoliin. Toimittaja Ina Mikkolan johdolla vierailevat yrittäjät ja asiantuntijat keskustelevat yrittäjyydestä muun muassa kasvun, tasa-arvon, ilmastokriisin, johtajuuden ja konkurssin näkökulmista. Jos pohdit, onko sinusta yrittäjäksi, mietit, miten kasvuyritystä luotsataan tai olet vain kiinnostunut toinen toistaan kiinnostavammista yritystarinoista, kuuntele kahdeksan jaksoa raakaa puhetta.

Kuuntele jaksot Spotifyssa, Acastissa, Youtubessa, Apple Podcastissa tai Soundcloudissa.

Jakso 1: Uskallatko luottaa unelmaan?

Yrityksen perustaminen vaatii briljantin idean lisäksi muutakin – ainakin rahaa, aikaa ja luottoa omaan tekemiseen. Tässä jaksossa toimittaja Ina Mikkola keskustelee yrityksen perustamisesta Kolmen Kaverin Jäätelön perustajan ja toimitusjohtajan Heikki Huotarin ja Varman myyntijohtajan Katri Priimäen kanssa. Miten unelmasta tehdään totta?

Jakso 2: Kasvukipuja

Rahoituksen saanut kasvuyritys todennäköisemmin epäonnistuu kuin onnistuu, jos tilastoja katsotaan. Mikä saa havittelemaan kasvua? Tässä jaksossa Ina Mikkolan vieraina ovat uudelleenkäytettävien take away -astioiden panttisysteemin kehittäneen kasvuyritys Kamupakin perustaja Iida Miettinen ja Finnish Business Angels Networkin toimitusjohtaja Aija Bärlund. Millaista on kasvuyrityksen ruorissa?

Jakso 3: Seuraa johtajaa!

Toimivaa johtamista tarvitaan, oli yrityksessä yksi tai useampi työntekijä. Tässä jaksossa Suomen naisten cheerleading-maajoukkueen päävalmentaja Maria Wahlroos ja futuristi, empaattinen johtaja Tomi Teikko keskustelevat Ina Mikkolan kanssa siitä, millainen on hyvä johtaja.

Jakso 4: Yritykset ja ilmastokriisi, mitä sitten?

Ei ole yritystä, jota ilmastokriisi ei koskettaisi. Tässä jaksossa toimittaja Ina Mikkola kysyy nyhtökauran luojalta, ruokastartup Onego Bion toimitusjohtajalta Maija Itkoselta ja Nordean ilmastoasiantuntijalta Matti Kahralta, miten yrittäjä voi pysäyttää ilmastonmuutoksen.

Jakso 5: Mitä jos fysiikka pettää?

Onko yrittäjällä varaa olla sairauslomalla? Entä jos omia töitään ei yksinkertaisesti kykene tekemään? Tässä jaksossa parturi-kampaaja Jukka Lautamaja ja Varman työkykyjohtamisen kehityspäällikkö Kai Tolvanen keskustelevat toimittaja Ina Mikkolan johdolla työkyvyttömyydestä.

Jakso 6: Tasa-arvoa kiitos, mutta miten?

Yritysmaailmassa puhutaan inklusiivisuudesta, mutta mitä se oikeastaan tarkoittaa? Tässä jaksossa Ina Mikkolan vieraina ovat yhteiskuntavastuuseen ja moninaisuuteen keskittyvä konsultti Wanda Holopainen Atáa Agencystä ja yhdenvertaisuus- ja esteettömyysasiantuntija Anni Kyröläinen Riesasta.

Jakso 7: ADHD ja yrittäjyys, mahdotonta?

Onko ADHD yrittäjälle uhka vai voimavara? Tässä jaksossa ADHD:sta ja yrittäjyydestä Ina Mikkolan kanssa keskustelevat yrittäjä ja muutosvalmentaja Sari-Marika Durchman sekä ADHD-liiton toiminnanjohtaja Nina Hovén-Korpela.

Jakso 8: Onko konkurssi maailmanloppu?

Onko konkurssi maailmanloppu – vai sittenkin uuden alku? Tässä jaksossa Ina Mikkola kysyy Metsä Skogenin ja Metsämoodin perustajalta, yrittäjä Carita Peltoselta, miltä konkurssin läpikäynti tuntui ja mitä siitä seurasi, ja Varman työkykyjohtamisen kehityspäälliköltä Anne Koutulta, miten yrittäjä selviää konkurssista.

Kiinnostuitko jaksojen aiheista? Lue myös nämä artikkelit!