Kunnon vuosi kevensi Verifonen henkilöstöä

Verifone Finland Oy:n Kunnon vuosi -kuntoprojekti sai henkilöstön kevenemään.

Verifonen henkilöstö lähti yhtiön viime syksynä käynnistämään kuntoprojektiin hienosti mukaan.

– Kunnon vuosi -projektiin osallistui lähes sata yhtiön 130:sta työntekijästä, HR-koordinaattori Saara Flytström iloitsee.

Projekti oli yksi osa Verifonen työkykyjaksamisen työkalupakkia ja sen tavoitteena oli lisätä yksilön henkilökohtaista hyvinvointia, nostaa ryhmähenkeä ja jaksamista hauskalla tavalla.

Henkilökohtainen valmentaja apuna

Projekti polkaistiin käyntiin viime syyskuussa Vierumäellä.

– Lähtötilanteessa testattiin osallistujien lihaskunto, liikkuvuus ja kehonkoostumus. Sen lisäksi kaikilla oli mahdollisuus tavata Turku Mentorin valmentaja, jonka kanssa tehtiin henkilökohtainen harjoitussuunnitelma. Tammikuussa ja huhtikuussa valmentajat tulivat toimistollemme tekemään kehonkoostumusmittaukset. Osallistujilla oli tällöinkin mahdollisuus käydä valmentajan kanssa henkilökohtaisesti läpi oma tilanne. Ohjelma päättyi kesäkuussa kuntokartoituksiin. Kokonaistulos oli erinomainen: osallistujien paino putosi keskimäärin neljä kiloa ja rasvaprosentti 5 prosenttia. Henkilöstö keveni siis kirjaimellisesti, Flytström kertoo.

Täydellinen täyskäännös

Yksi onnistujista oli Jukka Sibakow.

– Pelasin aikoinaan lätkää ja urheilin muutoinkin. Pikkuhiljaa kunto alkoi rapistua ja kiloja kertyä. Havahduin siihen, että jopa kauppareissut hengästyttivät.

Jukka lähtikin innolla mukaan projektiin.

– Parasta oli se, että saimme kokonaisvaltaiset ruokavalio- ja kuntoiluohjeet. Muutos oli dramaattinen, sillä koko ruokavalio meni uusiksi ja ensimmäiset kuukaudet tuntuivat tiukoilta.

Osallistujat saivat projektista hyvät perustyökalut, mutta loppu oli jokaisen omalla vastuulla.

– Työkavereiden tuella oli iso merkitys. Muiden kannustus antoi potkua jatkaa alkuvaikeuksista huolimatta. Hauskinta oli huomata kuinka työpaikan jääkaappi alkoi pikkuhiljaa täyttyä rahkapurkeista. Henkilöstöravintolakin taisi tehdä hyvän tilin proteiinirahkojen myynnillä, hän nauraa.

26 kiloa lähti

Jukka voi olla syystäkin ylpeä lopputuloksesta.

– 26 kiloa lähti ja pysyvä muutos jäi. Ruokavalio on mennyt uusiksi, eikä paluuta ole. Oma jaksaminen ja energiataso ovat nyt aivan toista luokkaa kuin vuosi sitten.
Flytströmin mukaan projekti oli yhtiön näkökulmastakin todella onnistunut.

– Palaute on ollut pelkästään positiivista. Jukan tavoin moni onnistuja voi jatkossa auttaa myös muita ja toimia ikään kuin yrityksen sisäisenä hyvinvointimentorina.

Teksti ja kuva: Commia/Mia Heiskanen

Lue lisää työkykyjohtamisesta
Verifone Finland Oy

Voisit olla kiinnostunut myös näistä