Näin vaihdat työeläkeyhtiötä

Enemmän asiakashyvityksiä TyEL-asiakkaille, parempaa palvelua, enemmän oppimismahdollisuuksia – tätä kaikkea voi saada vaihtamalla työeläkeyhtiötä. Lue tästä, miten vaihto onnistuu ja miksi kannattaa valita Varma.

Miten ja milloin työeläkeyhtiötä voi vaihtaa? Entä mitä hyötyä vaihtamisesta on? Työeläkeyhtiön vaihtaminen on pohjimmiltaan hyvin yksinkertaista, ja syitä vaihtamiseen voi pohtia listaamalla plussia ja miinuksia.

Kokosimme tähän artikkeliin yleisiä kysymyksiä työeläkeyhtiön vaihtamisesta. Kysymyksiin vastasi tiimipäällikkö Suvi Kivilaakso.

Miten YEL- ja TyEL-vakuutuksen siirto eläkeyhtiöstä toiseen onnistuu?

Varsin helposti. Jos olet vaihtamassa YEL-vakuutusta, täytä siirtohakemus helposti ja nopeasti verkossa.

Siirrä YEL-vakuutuksesi Varmaan

Voit myös soittaa asiakaspalveluumme ja tehdä hakemuksen puhelimitse 010 192 100. Me hoidamme vanhan sopimuksen irtisanomisen edellisestä työeläkeyhtiöstäsi. Lue lisää YEL-vakuutuksen siirtämisestä.

Jos taas olet aikeissa vaihtaa yrityksesi TyEL-vakuutuksen eläkeyhtiöstä toiseen, täytä siirtohakemus verkossa ja Varma irtisanoo puolestasi sopimuksen vanhasta työeläkeyhtiöstäsi.

Siirrä TyEL-vakuutuksesi Varmaan

Voit vaihtaa TyEL-vakuutuksesi Varmaan myös sopimalla asiasta puhelimessa tai sähköpostilla. Kun siirto on tapahtunut, sinun tai yrityksesi palkka-asioita hoitavan henkilön tarvitsee enää päivittää uusi vakuutusnumero tulorekisteriin. Sen enempää vaivaa työeläkeyhtiön vaihtamisesta ei ole. Lue lisää TyEL-vakuutuksen siirtämisestä.

Jos toivot meiltä yhteydenottoa keskustellaksesi TyEL- tai YEL-vakuutuksen siirtämisestä Varmaan, jätä meille yhteydenottopyyntö tai varaa aika keskusteluun.

Milloin työeläkeyhtiötä voi vaihtaa?

Voit vaihtaa eläkeyhtiötä, kun vakuutuksesi on ollut voimassa nykyisessä työeläkeyhtiössä vähintään yhden vuoden (12 kuukautta). Vakuutuksen voi siirtää neljä kertaa vuodessa. Siirtoajankohdat ovat 1.1., 1.4., 1.7. ja 1.10. Voit tehdä siirtohakemuksen koska tahansa, ja varsinainen siirto tapahtuu seuraavana mahdollisena siirtoajankohtana.

Kun sopimus on tehty, pääset heti hyödyntämään esimerkiksi työkykyjohtamisen verkko-oppimisympäristömme Varma Akatemian palveluita, vaikka asiakkuus ei olisi vielä virallisesti alkanut.

Tutustu Varma Akatemiaan

Miksi vaihtaisin TyEL- tai YEL-vakuutuksen Varmaan?

TyEL-vakuutusmaksun hinta ei ole kaikissa eläkeyhtiöissä enää sama. Vuodesta 2023 alkaen jokainen työeläkeyhtiö on itse määrittänyt oman TyEL-vakuutusmaksuun sisältyvän hoitokustannusmaksunsa. Hoitokustannusmaksulla katetaan vakuutusten ja eläkkeiden hoidosta syntyvät liikekulut, ja sen tasoon vaikuttaa työeläkeyhtiön toiminnan tehokkuus.

Varmassa on erittäin kilpailukykyinen hoitokustannusmaksu, ja laskimme sitä lisää vuodelle 2024. Asiakkaillemme tämä tarkoittaa pienempää TyEL-maksua. Kolme neljästä työnantajasta saa edullisimman TyEL-vakuutuksen Varmasta.

TyEL-maksun määrän lisäksi eläkeyhtiöiden vuosittain TyEL-asiakkailleen maksamien asiakashyvitysten määrä vaihtelee, joten TyEL-asiakkaat saattavat säästää rahaa työeläkeyhtiötä vaihtamalla. Mitä vakavaraisempi työeläkeyhtiö on, sitä paremmat asiakashyvitykset se voi maksaa asiakkailleen. Varma on maksanut parhaat asiakashyvitykset jo 16 vuoden ajan. Vakavaraisimpana työeläkeyhtiönä meillä on mainiot edellytykset maksaa parhaat asiakashyvitykset myös tulevina vuosina.

Lue lisää Varman asiakashyvityksistä

YEL- ja TyEL-vakuutusasiakkaillemme tarjoamme myös toimivat digipalvelut, huipputason asiakaspalvelua sekä paljon laadukkaita tapahtumia ja webinaareja. Lisäksi tarjoamme yrittäjille työkyvyn kehittämisen palveluja, jotka kattavat oppimisjaksoja sekä henkilöstölle että johtajille.

Jos olet kiinnostunut TyEL- tai YEL-vakuutuksen siirrosta Varmaan, pyydä meiltä tarjous, niin soitamme sinulle ja keskustellaan lisää!

Pyydä tarjous TyEL-vakuutuksesta

Pyydä tarjous YEL-vakuutuksesta

Mikä on yleisin syy vaihtaa työeläkeyhtiötä?

TyEL-vakuutusten kohdalla yleisin hetki vaihtaa työeläkeyhtiötä on silloin, kun yrityksen muitakin vakuutuksia tarkastellaan. Merkittävä syy vaihtaa työeläkeyhtiötä on luonnollisesti raha, joten uutta eläkeyhtiötä valitessa kannattaa tarkastella TyEL-vakuutuksen hintaa ja vuosittain maksettavien asiakashyvitysten määrää. Asiakashyvitykset ovat alennuksia vakuutusmaksuihin.

Moni yritys alkaa pohtia työeläkeyhtiön vaihtoa myös silloin, kun työntekijämäärä nousee. Kun yritys kasvaa ja toiminta muuttuu, työnantajia kiinnostavat paitsi mahdollisuudet vaikuttaa TyEL-maksuun myös Varman työkykyjohtamisen palvelut osana tuloksellisen yrityksen rakentamista.

Mitä muuta työeläkeyhtiön vaihtamisessa pitää ottaa huomioon?

Työeläkeyhtiötä vaihdettaessa työntekijöiden eläketurva pysyy aina katkeamattomana, joten yhtiöitä voidaan vaihtaa turvallisin mielin. Varsinainen TyEL-vakuutuksen sisältö ei muutu, sillä se on lakisääteinen ja kaikilla sama.

Joitakuita mietityttää asiakashyvitysten määrä uudessa eläkeyhtiössä. Koska hyvityksiä ei pysty ennakolta määrittämään, niiden määrästä voidaan antaa vain arvio. Lue lisää, miten saat asiakashyvitystä TyEL-vakuutuksen siirtyessä.

Eläkeyhtiötä vaihtaessa kannattaakin ottaa huomioon kokonaisuus eli millaista palvelua ja lisäarvoa asiakkaana voi saada. Varman asiakkaana saat käyttöösi esimerkiksi Varma Akatemia -verkko-oppimisympäristön, josta löydät työkyvyn johtamiseen ja ylläpitämiseen liittyvää sisältöä. Varma Akatemian kursseissa työkykyjohtamisen aihepiirejä lähestytään niin esihenkilön, HR:n, yrittäjän kuin yksittäisen työntekijänkin näkökulmasta. Varman edustaja voi auttaa löytämään juuri sinun yrityksellesi oikeat kurssit ja muut työkyvyn kehittämisen palvelut. Henkilöstön tarpeita voi kartoittaa yhdessä Varman kanssa tehtävällä työkykykyselyllä.

Pyydä tarjous Varmasta

Haluatko keskustella yritysneuvojamme kanssa TyEL- tai YEL-vakuutuksen siirrosta? Pyydä meiltä tarjous, niin soitamme sinulle pikimmiten!

Pyydä tarjous TyEL-vakuutuksesta

Pyydä tarjous YEL-vakuutuksesta

Voisit olla kiinnostunut myös näistä