Varman toimitalo siirtyi vihreään sähköön

Varman Salmisaaren-toimitalossa siirryttiin kesäkuun alussa käyttämään vihreää sähköä. Toimitaloon tilataan nyt vesivoimalla tuotettua sähköä.

– Vihreään sähköön siirtyminen liittyy Varman Green Office -toimintaan ja yritysvastuuohjelmaan. Molemmissa tavoittelemme pienempää hiilijalanjälkeä, kertoo Varman toimitilajohtaja Toni Pekonen.

Varman yritysvastuuohjelman yksi painopistealue on ilmastonmuutoksen hillintä. Varma pienentää CO2-jalanjälkeä sijoituksissaan ja omassa toiminnassaan.

Sijoitustensa hiilijalanjälkeä keventääkseen Varma on aloittanut myös aurinkosähkön hyödyntämisen kiinteistöissään. Aurinkopaneeleja on jo asennettu Varman omistamiin kiinteistöihin mm. Ruoholahdessa ja Lauttasaaressa. Parhaillaan selvitetään mahdollisuutta asentaa aurinkopaneeleja myös Salmisaaren-toimitaloon.

– Selvitys Salmisaaren aurinkopaneeleiden kannattavuudesta valmistuu syyskuun aikana, kertoo Toni.

Green Officesta työkaluja ympäristöystävälliseen toimintaan

Varma liittyi WWF:n Green Office -ympäristöohjelmaan vuoden 2016 alussa.

– Green Office on meille yksi tapa vähentää tuottamiamme kasvihuonepäästöjä. Ympäristöohjelmassa tarkastellaan muun muassa toimistomme energiankulutusta, työmatkaliikennettä ja jätehuoltoa ja tehdään ratkaisuja näiden ympäristöystävällisyyden parantamiseksi, kertoo Varman yritysvastuupäällikkö Katariina Sillander.

Green Officessa on Suomessa mukana 170 organisaatiota. Ympäristöjärjestelmässä tavoitellaan luonnonvarojen kulutuksen vähentämistä toimistoissa. Tavoitteita ovat myös ilmastonmuutoksen hidastaminen ja kestävien elämäntapojen edistäminen.

Lisätietoa Green Officesta

Lisätietoja:
Toni Pekonen, toimitilajohtaja, puh. 010 244 7610
Katariina Sillander, yritysvastuupäällikkö, puh. 010 244 6836

Voisit olla kiinnostunut myös näistä