Eläkehakemusten käsittelyaika Varmassa selvästi alan keskiarvoa nopeampi

Eläkepäätöksen saa Varmasta nopeammin kuin työeläkealalla keskimäärin ja hyvä kehitys on jatkunut alkuvuonna 2019. Käsittelyaika oli tammi-toukokuussa 25 päivää, joka on 14,5 päivää muiden työeläkeyhtiöiden keskiarvoa nopeampi.

– Eläkehakemusten sujuva käsittely on olennainen osa laadukasta asiakaspalvelua. Eläkkeen hakeminen on asiakkaillemme osa isoa elämänmuutosta ja on tärkeää, että asiat hoituvat sujuvasti. Saamme viikoittain tyytyväistä asiakaspalautetta lyhyistä käsittelyajoista, sanoo eläkepalvelujohtaja Tarja Syvälä.

Automaatio ja ohjelmistorobotiikka laajasti käytössä

Vuoden alussa otettiin käyttöön kansallinen tulorekisteri jonne työnantajat ilmoittavat nyt palkkatiedot.

– Tulorekisterin käyttöönotto oli iso muutos, mutta siitä huolimatta olemme pystyneet käsittelemään eläkehakemukset sujuvasti, toteaa Tarja Syvälä.

Hakemusten käsittelyaika vaihtelee eläkelajin mukaan. Toukokuussa asiakkaamme saivat osittaisen vanhuuseläkkeen päätöksen keskimäärin 3 päivässä, vanhuuseläkepäätöksen 10 päivässä, perhe-eläkepäätöksen 9 päivässä, kuntoutuspäätöksen 20 päivässä ja työkyvyttömyyseläkepäätöksen 46 päivässä.

- Olemme jo usean vuoden ajan hyödyntäneet automaatiota ja ohjelmistorobotiikkaa yhä enenevässä määrin hakemusten käsittelyssä. Sujuvan eläkekäsittelyn taustalla on myös hiottu prosessi sekä osaavat asiantuntijamme.

Eläkkeen hakeminen on asiakkaillemme osa isoa elämänmuutosta ja on tärkeää, että asiat hoituvat sujuvasti, toteaa Tarja Syvälä.

Varman asiakaspalvelu palkittiin kolmannen kerran parhaana

Sujuvan eläkehakemusten käsittelyn lisäksi Varmassa on viime vuosina kehitetty myös henkilökohtaista asiakaspalvelua. Kehitystyö näkyy hyvänä asiakaspalautteena.

– Asiantuntijamme on kolmena peräkkäisenä vuonna palkittu Suomen parhaina asiakaspalvelijoina Bisnoden Asiakkaan ääni -vertailussa.

Varman tulokset perustuvat noin 13 000 palautteeseen. Vuosittain saamme noin 140 000 eläkeaiheista puhelua ja asiakkaitamme palvelee 110 asiantuntijaa.

Työkyvyttömyyseläkehakemukset edelleen kasvussa

Eläkehakemuksia Varmaan tuli tammi-toukokuussa noin 13 300.

Työkyvyttömyyseläkehakemusten määrä jatkoi viime vuonna alkanutta kasvuaan. Uusien työkyvyttömyyseläkehakemuksia saimme alkuvuonna noin 3 000 eli 11 % enemmän kuin viime vuonna vastaavana ajankohtana.

Osittaisen vanhuuseläkkeen suosio on kasvanut selvästi viime vuodesta. Osittaisen vanhuuseläkkeen hakemuksia saimme tammi-toukokuussa 1 080, joka on 28 % enemmän kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana.

Työuraeläkehakemuksia Varmaan tulee edelleen erittäin vähän, alkuvuonna 29 (17 viime vuoden vastaavana ajankohtana).

 

Uutinen
Eläkehakemusten käsittelyaika alan nopeinta, asiakastyytyväisyydessä hyvää kehitystä
eläketurva 24.01.2019

Voisit olla kiinnostunut myös näistä