Varman Salmisaaren-pääkonttori lämpiää nyt päästöttömällä kiertolämmöllä

Varman Salmisaaressa sijaitseva pääkonttori on siirtynyt käyttämään vuoden alusta vihreää kiertolämpöä. Kiertolämpö on päästötöntä, hiilineutraalia ja 100-prosenttisesti kierrätettyä ja jatkojalostettua hukkalämpöä.

–  Meillä on kunnianhimoiset ilmastotavoitteet sijoituksillemme, mikä edellyttää meiltä itseltämmekin sitä, että toimimme omassa kiinteistössämme vastuullisesti. Olemme vähentäneet oman toimintamme päästöjä systemaattisesti ilmastotavoitteidemme mukaisesti. Siirtymällä päästöttömään kiertolämpöön olemme mahdollistamassa sitä, että kaukolämpöyhtiöt pystyvät kehittämään palveluitaan ympäristöystävällisemmiksi, toimitilajohtaja Toni Pekonen sanoo.

Kiertolämmössä käytettävä hukkalämpö syntyy sivutuotteena konesaleissa, sähköasemilla ja erilaisissa teollisuuden prosesseissa. Hukkalämpö jatkojalostetaan lämpöpumppulaitoksessa uusiutuvaa sähköä hyödyntäen.

Vastaa  235 henkilöauton vuosittaisia päästöjä

Kiertolämmön käyttöönotosta saatava päästövähennys vastaa 235 henkilöauton vuosittaisia päästöjä.

Varma siirtyy päästöttömään kiertolämpöön ensimmäisten joukossa. Kiertolämmön Salmisaareen toimittaa energiayhtiö Helen.

–  Lämpöpumppulaitoksissa käytettävä sähkö on uusiutuvaa ja CO2-vapaata, ja tähän perustuu se, että kiertolämpö on täysin päästötöntä. Panostamme nyt vahvasti hukkalämpöjen hyödyntämiseen ja lämpöpumppulaitoksiin, asiakkuuspäällikkö Reijo Lemetyinen Heleniltä sanoo.

Hukkalämpö jatkojalostetaan Helenin Katri Valan lämpö- ja jäähdytyslaitoksessa sekä Esplanadin lämpöpumppulaitoksessa. Jälkimmäinen otettiin käyttöön viime vuonna.

Hiilijalanjälki pienentynyt selvästi

Varman oman toiminnan hiilijalanjälki on pienentynyt 44 prosenttia vuoden 2015 lähtötasosta. Roiman kevenemisen taustalla on se, että energiankulutuksesta koituvat kasvihuonekaasupäästöt ovat kutistuneet kolmessa vuodessa peräti 51 %.

Tämä johtuu pääosin siitä, että Varma siirtyi vihreään vesivoimalla tuotettuun kiinteistösähköön jo 2016.

Lue lisää, miten Varman pääkonttorista Salmisaaressa tuli yritysvastuun koelaboratorio

Varman tavoitteena kiinteistöjen lämmön ja sähkön päästöttömyys

Varma linjasi uudistetuissa ilmastopolitiikassaan marraskuussa uudet tavoitteet kiinteistöjen päästöille. Varman tavoitteena on, että Varman kiinteistöjen käyttämä lämpö on päästötöntä vuoteen 2030 mennessä ja sähkö 2025 mennessä.

Varman koko sijoitussalkusta on tarkoitus tehdä hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Lue lisää ilmastotavoitteistamme

Voisit olla kiinnostunut myös näistä