Vanhuuseläkepäätös alle viikossa, käsittelyaika lyheni kolmessa vuodessa 30 päivää

Varma käsitteli vuonna 2019 vanhuuseläkehakemukset yli puolet nopeammin kuin alalla keskimäärin. Varmassa hakemusten käsittelyaika oli keskimäärin 9 päivää, kun alalla keskimääräinen käsittelyaika oli 25 päivää.

Käsittelyaika parani vuoden mittaan ja loppuvuodesta asiakkaamme saivat vanhuuseläkepäätöksen jo alle viikossa. Joulukuussa keskimääräinen käsittelyaika oli neljä päivää.

Nopean käsittelyajan ansiosta hieman yli 95 prosenttia asiakkaista sai vanhuuseläkepäätöksen viimeistään sen kuukauden aikana, kun oikeus eläkkeeseen alkoi.

- Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että vain harvoilla asiakkailla tuli katkos toimeentuloon, kertoo eläkepalvelujohtaja Tarja Syvälä.

- Tulorekisterin käyttöönotto toi oman lisämausteensa käsittelyyn alkuvuonna, mutta selviydyimme muutoksesta todella hienosti. Olimme valmistautuneet muutokseen hyvin.

Vanhuuseläkepäätöksen saaneet olivat vuonna 2019 tyytyväisiä Varman palveluun.

- Vanhuuseläkepäätöksen saaneet antoivat hakemuskäsittelystä arvosanaksi 9,19. Asiakkailta saatu hieno palaute kannustaa meitä entisestään tekemään hyvää työtä asiakkaidemme hyväksi, jatkaa Syvälä.

Vuonna 2019 vanhuuseläkepäätöksen sai Varmasta 10 519 asiakasta. Vanhuuseläkehakemuksista 67 prosenttia tuli Varman verkkopalveluiden kautta. Sähköisten vanhuuseläkehakemusten osuus on kasvanut kolmessa vuodessa 25 prosenttia. 

Hakemusten käsittelyaika lyheni kolmessa vuodessa 30 päivää
 

Vanhuuseläkkeiden käsittelyaika on laskenut Varmassa jo useamman vuoden ajan. Vuonna 2016 keskimääräinen käsittelyaika oli 39 päivää. Kolmen vuoden aikana käsittelyaika on lyhentynyt 30 päivää.

- Lyhentyneet käsittelyajat ovat ennen kaikkea osaavan henkilöstön ansiota. Hakemuskäsittelyyn liittyvää prosessia on kehitetty merkittävästi viime vuosien aikana. Hakemuskäsittelyn kehittämistä ideoidaan ja toteutetaan yhdessä yli organisaatiorajojen ja ketterällä tekemisellä olemme saaneet loistavia tuloksia aikaan, sanoo Syvälä.

Hae eläkettä kaksi viikkoa ennen eläkkeen alkamista
 

Vanhuuseläkkeelle voi siirtyä oman valinnan mukaan alimman eläkeiän täyttämisen jälkeen. Tämä ikäraja riippuu syntymävuodesta. Vanhuuseläkkeen saaminen edellyttää työsuhteen päättymistä.

Vanhuuseläkettä kannattaa hakea asiointipalvelussamme digitaalisella hakemuksella, koska se nopeuttaa hakemuksen käsittelyä. Jos kaikki tarvittavat tiedot ovat saatavilla, eläkepäätöksen voi saada jo parissa päivässä. Myös päätöksen saa kätevästi digitaalisena asiointipalvelumme sähköiseen arkistoon.

Asiointipalvelussamme voi tehdä etukäteen eläkearvion, jolloin eläkkeelle jäämiseen on helpompi valmistautua taloudellisesti. Verkkopalvelussamme on myös sivusto, jonka avulla voi valmentautua elämänmuutokseen.

Tietoa vanhuuseläkkeen hakemisesta

Tietoa vanhuuseläkkeen hakemisesta löydät henkilöasiakkaan verkkopalvelusta.

Tutustu myös Tässä iässä 53 + -sivustoon, jonne olemme koonneet neuvoja ja vinkkejä eläkkeelle valmentautumiseen.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä