Varma tuo asiakkaille uusia työkaluja työkyvyttömyysriskin hallintaan

Tarjoamme asiakkaillemme uusia kyselytyökaluja työkyvyn tilannekuvan ja riskitekijöiden kartoittamiseen.

Työkyvyn johtaminen ja työkyvyttömyysriskin hallitseminen edellyttää mahdollisimman kirkasta tilannekuvaa työkyvystä ja sen riskitekijöistä.

Varman uudistuneiden Tunne työkykysykli -kyselyiden avulla asiakasyrityksemme voivat kartoittaa laaja-alaisesti henkilöstön kokemuksia keskeisistä työkykyyn yhteydessä olevista tekijöistä. Kyselyt tarjoavat tietoa muun muassa työn voimavara- ja kuormitustekijöistä.

- Työkyvyttömyysriskin hallinnan lähtökohta on mahdollisimman tarkka tieto riskeistä. Kyselyt ovat yksi väline kerätä tätä tietoa, sanoo työkykypalveluista vastaava johtaja Pauli Forma.

Työkalut perustuvat Varman työkykysykli-ajatteluun, joka on saanut asiakkailta hyvää palautetta.

- Sen keskeisenä ajatuksena on, että työkyky vaihtelee, ja se on luonnollinen osa organisaatioiden ja ihmisten elämää. Työkyvyn johtamisen kannalta tärkeää on, että tiedetään, missä vaiheessa sykliä kulloinkin mennään, Pauli Forma kertoo.

Kyselytyökalut pohjautuvat tutkittuun tietoon työkyvystä

Kyselytyökaluja on tarjolla nopeasta tilannearviosta laajaan kyselyyn. Kaikki kyselyt syventävät ymmärrystä työkyvystä sekä antavat näkymää niistä asioista, joihin työpaikoilla on hyvä kiinnittää huomiota työkyvyttömyysriskin hallinnan kannalta.

- Olemme käyneet huolella läpi työkyvyttömyyteen liittyvää tutkimuskirjallisuutta. Kyselyt pohjautuvat tutkittuun tietoon työkyvystä, ja ne ovat varmalaisten asiantuntijoiden laatimia. Tutkimustietoon nojaaminen lisää kyselyjen luotettavuutta ja fokusoi niiden käytön nimenomaan työkyvyttömyysriskin hallintaan, Forma painottaa.

Kyselyillä saatavaa tietoa hyödynnetään myös Varman omassa tutkimustoiminnassa, jossa selvitetään työkyvyttömyyteen liittyviä ilmiöitä.

Kyselyitä voivat hyödyntää Varmasta TyEL-vakuutuksen ottaneet asiakkaat. Kyselyt saa käyttöön Varman asiointipalvelussa toimivassa Työkykyjohtamisen tietopalvelussa. Kyselyissä on huomioitu tietosuoja niin, että yksittäinen vastaaja ei ole tunnistettavissa. Kyselyt ovat tarjolla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Lisätietoja:

  • Pauli Forma, työkykypalveluista vastaava johtaja, puh. 040 525 4530
  • Hanna Leskelä, viestintäpäällikkö, puh. 040 703 5164

Sähköposti: etunimi.sukunimi@varma.fi

Blogi
Työkyky on syklinen ilmiö
03.12.2019

Voisit olla kiinnostunut myös näistä