Yritysasiakkaiden Hakemusten analytiikka -palvelu laajeni – mukana tietoa sairauspäivärahapäivien määrästä

Avasimme alkuvuodesta yritysasiakkaidemme käyttöön lähes reaaliaikaisen näkyvyyden työkyvyttömyys- ja kuntoutushakemuksissa toistuviin riskitekijöihin sekä hakemusten taustatietoihin. Hakemusten analytiikka -osio on nyt laajentunut sisältämään tietoa myös sairauspäivärahapäivien määrästä. Tämä auttaa asiakkaitamme suunnittelemaan ennakoivasti vaikuttavia työkyvyttömyysriskiä alentavia toimenpiteitä.

- Työkykyjohtamisessa varhaisemmat toimenpiteet ovat olleet esillä pitkään. On hienoa, että pystymme nyt tarjoamaan asiakkaillemme dataan pohjautuvan näkymän, jolla ennakoiva työkykyjohtaminen mahdollistuu aikaisempaa paremmin, sanoo Varman työkykypalveluista vastaava johtaja Pauli Forma.

Palvelussa voi nähdä visuaalisesti ryhmiteltynä, miten työkyvyttömyyseläkkeen ja kuntoutuksen hakijoille on maksettu sairauspäivärahaa viiden vuoden ajalta ennen eläketapahtumaa. Mukana ovat pitkät, vähintään 10 päivän sairauslomat, jotka ylittävät Kelan omavastuurajan. Varma saa tiedot sairauspäivärahapäivistä Arekin kautta.

Tietoa työkyvyttömyyttä aiheuttavista sairausryhmistä ja kuormitustekijöistä


Hakemusten analytiikkatiedot ovat tarjolla Työkykyjohtamisen tietopalvelussa. Palvelussa saa näkyvyyden oman henkilöstön ja koko Varman asiakaskannan vastaavaa työtä tekevien työkyvyttömyys- ja kuntoutushakemuksissa toistuviin riskitekijöihin. Analytiikan avulla yritys saa tietoa esimerkiksi siitä, mitkä ovat yleisimmät työkyvyttömyyttä aiheuttavat sairausryhmät, millaisissa tehtävissä sairauspäivärahapäiviä on eniten ja millaiset kuormitustekijät liittyvät työkyvyttömyyteen. Yritys voi myös verrata omaa tilannettaan muihin samalla alalla toimiviin.

Yrityskohtaiset tiedot näkyvät niille asiakkaille, joiden henkilöstöllä on riittävästi eläkehakemuksia, ja tiedot voidaan näin näyttää tietosuojaa vaarantamatta.

Uutinen
Eläkehakemusten data tukee tiedolla johtamista työkyvyttömyysriskien hallinnassa – Varmalta uusi palvelu asiakkaille
työelämä, työkykyjohtaminen 05.03.2020

Voisit olla kiinnostunut myös näistä