Vuodenvaihteen kirjeiden postitus eläkkeensaajille on alkanut

Varman eläkkeensaajat saavat joulun tienoilla henkilökohtaisen kirjeen, jossa kerrotaan indeksitarkistetun eläkkeen ja veron ennakonpidätyksen määrä 1.1.2021 alkaen, vuonna 2020 maksettujen eläkkeiden yhteismäärä ja pidätetty vero sekä eläkkeiden maksupäivät vuonna 2021.

Postitamme kirjeitä noin 340 000 eläkkeensaajalle. Suomessa asuville eläkkeensaajille postitetut vuodenvaihteen kirjeet tulevat nähtäville myös asiointipalvelumme sähköiseen arkistoon.

Maksussa olevat työeläkkeet nousevat noin 0,5 % työeläkeindeksin tarkistuksen vuoksi tammikuun 2021 alussa.

Jos asut ulkomailla, palauta meille asumisilmoitus

Lähetämme vuodenvaihteen kirjeen liitteenä asumisilmoituksen täytettäväksi pysyvästi ulkomailla asuville eläkkeensaajillemme. Ilmoitus kannattaa palauttaa meille täytettynä ja allekirjoitettuna mahdollisimman pian, jotta eläkkeen maksu ei keskeytyisi.

Asumisilmoitus on palautettava meille, vaikka olosuhteet eivät olisi muuttuneet edellisvuodesta. Asumisilmoituksen voi vahvistaa verkkopalvelussamme, mikä nopeuttaa asumisilmoituksen käsittelyä. Ulkomailla asuvat eläkkeensaajamme voivat käyttää verkkopalveluamme, jos heillä on kirjautumiseen tarvittavat suomalaiset pankkitunnukset tai mobiilivarmenne.

Eläke- ja etuustiedot tulorekisteriin 1.1.2021

Varma ja muut työeläkevakuutusyhtiöt ilmoittavat verohallinnon ylläpitämään tulorekisteriin ensi vuoden alusta lähtien maksettujen eläkkeiden ja etuuksien tiedot. Vaikka eläketiedot ovatkin tammikuusta alkaen viranomaisten nähtävissä, edelleenkin voi olla tilanteita, joissa sinun tarvitsee toimittaa todistus eläkkeesi määrästä. Saat silloin eläketodistuksen Varmasta aivan kuten ennenkin. Helpoiten tulostat sen itse asiointipalvelussamme.

Lue lisää tulorekisteristä aiemmin julkaistusta uutisesta.

Palvelumme eläkkeensaajille

Seuraa ja ylläpidä omia eläketietojasi verkkopalvelussamme.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä