Koontilaskussa on ideaa – selkeytä vakuutusmaksujen laskutusta

Onko yrityksesi TyEL-maksujen maksutapa hetilasku? Jos on ja jos palkkoja ilmoitetaan tai korjataan tulorekisteriin lyhyen ajan sisällä monta kertaa, on pahimmillaan edessä pino laskuja maksettavista laskuista hyvityslaskuihin. Laskuliikenne voi saada monen yrityksen kirjanpidon lujille. Ratkaisuna voisi olla maksutavan vaihtaminen koontilaskuksi. Mikä on koontilasku ja miten sen voi ottaa käyttöön? Mitä asioita tulisi koontilaskuun siirtyvän huomioida?

Varmassa on kaksi TyEL-vakuutusmaksujen maksutapaa: hetilasku ja koontilasku.

  • Hetilasku: Lähetämme laskun heti kun olemme saaneet palkkatiedot. Hetilasku on hyvä vaihtoehto, jos palkkoja maksetaan kerran kuukaudessa.
  • Koontilasku: Lähetämme koontilaskun kerran kuukaudessa yhden kuukauden aikana ilmoitetuista palkkatiedoista. Koontilasku on järkevin tapa, jos palkkoja maksetaan useammin kuin kerran kuukaudessa.

Maksutapa kannattaa valita sen mukaan, kuinka monta kertaa kuussa palkkoja maksetaan. Voit tarkistaa maksutavan ja tehdä siihen muutoksia Varma Asioinnissa.

Vähennä laskuliikennettä - ota käyttöön koontilasku!

Jos palkkoja ilmoitetaan useammin kuin kerran kuukaudessa on usein helpointa valita maksutavaksi koontilasku.

  • Koontilasku kokoaa kuukauden aikana tulorekisteriin ilmoitettujen palkkatietojen perusteella lasketut TyEL-maksut yhdelle laskulle.
  • Myös tulorekisteriin tehtävät korjaukset huomioidaan samalla laskulla. Saat siis aina vain yhden laskun kuukaudessa, vaikka tulorekisteri-ilmoituksia tai -korjauksia olisi useampia kuukauden aikana. Tämä helpottaa yrityksen kirjanpitoa, kun jokaisesta ilmoituksesta tai korjauksesta ei tule erillistä laskua.
  • Laskujen käsittelykulut saattavat myös pienentyä, jos esimerkiksi pankki tai tilitoimisto veloittavat jokaisesta laskusta erikseen.

Jos maksutavaksi on valittu hetilasku ja palkkoja ilmoitetaan ja korjataan lyhyen ajan sisällä monta kertaa, on pahimmillaan yrityksen kirjanpidolla edessään pino laskuja maksettavista laskuista hyvityslaskuihin. Jos yrityksellä on lisäksi esimerkiksi koronan vuoksi tilapäisiä maksuvaikeuksia, pitää jokaiselle samassa kuussa erääntyneelle laskulle hakea maksuaikaa erikseen. Maksutilanne menee tällöin helposti sekaisin ja kokonaisuutta on vaikea hahmottaa. Kun maksutapa vaihdetaan koontilaskuksi, on helpompi pysyä maksuissa ajan tasalla.

Kaikissa TyEL-vakuutukseen liittyvissä asioissa voit aina kääntyä asiakaspalvelumme puoleen. Tavoitat meidät puhelimitse 010 192 100 tai chatissa arkisin klo 8-17 tai asioi verkossa varma.fi > Kirjaudu silloin kun sinulle parhaiten sopii. 

Tutustu Varma.fi:ssä sisältöömme TyEL-vakuutusmaksujen maksutavat - TyEL-vakuutusmaksujen maksutavat ovat hetilasku ja koontilasku.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä