Varman Katri Viippola on Vastuullinen kesäduuni -kampanjan suojelija

Varman HR:stä, vastuullisuudesta ja viestinnästä vastaava johtaja Katri Viippola on Vastuullinen kesäduuni -kampanjan suojelija vuonna 2022. Varmassa on viime vuosina kehitetty kunnianhimoisesti kesätyökäytäntöjä, ja yhtiö valittiin viime vuonna parhaimmaksi kesätyönantajaksi suurten yritysten sarjassa Vastuullisin kesäduuni -kilpailussa.

Vastuullinen kesäduuni -kampanja on Suomen suurin vastuullisuuskampanja, ja sen tavoitteena on tarjota nuorille enemmän laadukkaita kesätyöpaikkoja ja hyviä kesätyökokemuksia. Mukana on 531 työnantajaa.

Varma on ollut mukana kampanjassa pitkään ja saavuttanut menestystä, kun kesätyötekijät ovat päässet valitsemaan vastuullisinta työpaikkaa. Varma valittiin vuoden 2020 parhaimmaksi kesätyönantajaksi suurten yritysten sarjassa Vastuullisin kesäduuni -kilpailussa. Myös tänä vuonna Varma pääsi kymmenen parhaan joukkoon.

Katri Viippola aikoo suojelijana vaikuttaa siihen tapaan, miten työelämästä puhutaan.

– Työelämässä on valtava määrä hyviä asioita, ja esimerkiksi monien organisaatioiden vastuullisuus on kehittynyt viime vuosina valtavasti. Tästä huolimatta työelämästä kerrotaan usein uhkakuvin ja huonojen uutisten kautta. Puheella on valtava voima, ja siksi narratiivia suomalaisesta työelämästä on muutettava ja etenkin nuorten sukupolvien mielikuvaa työelämästä ja tulevaisuuden mahdollisuuksista on vahvistettava. Jotta narratiivin muutos saadaan toteutettua, aion käydä kuluvan VKD-kauden aikana haastamassa johtajia ja päättäjiä eri toimialoilta puhumaan hyvää suomalaisesta työelämästä, Katri Viippola kertoo.

Ensimmäisenä Viippola kohtaa kierroksellaan joulukuussa Yleisradion toimitusjohtajan Merja Ylä-Anttilan.

Katri Viippola muistuttaa, että kesätöiden kautta vahvistetaan nuorten kiinnostusta ja ymmärrystä työelämää kohtaan. Myös nuorten mielikuvat yritysten vastuullisuudesta luodaan jo varhaisessa vaiheessa.

– Kesätyö on merkittävä askel nuoren työidentiteetin rakentamisessa, ja siksi haluamme olla käytännön teoin tukemassa nuorten kiinnittymistä työelämään. Varmassa on viime vuosina kehitetty kesätyökäytäntöjä aina seuraavalle tasolle, ja olemme jo useana vuonna peräkkäin tarjonneet kesätyöntekijöillemme juuri sen ensimmäisen oman alan työpaikan, hän kertoo.

Lue lisää Varmasta työpaikkana

Vastuullinen kesäduuni -kampanja korostaa hyviä kesätyökokemuksia

Vastuullinen kesäduuni -kampanjan tavoitteena on tarjota nuorille enemmän laadukkaita kesätyöpaikkoja ja hyviä kesätyökokemuksia. Kampanjaa luotsaa Oikotie Työpaikat.

Kesäduuni.org-sivustolta löytyvät kesän 2022 kesätyöpaikat yhdellä haulla. Sivustolta löytyy myös mm. muiden nuorten sekä asiantuntijoiden vinkkejä kesätyönhakuun.

Kampanjalle valitaan vuosittain suojelija. Edellisten vuosien suojelijoita ovat olleet mm. Kaupan liiton toimitusjohtaja Mari Kiviniemi, Marimekon toimitusjohtaja Tiina Alahuhta-Kasko, Nokian toimitusjohtaja Pekka Lundmark ja Finlaysonin toimitusjohtaja Jukka Kurttila.

Lue aiempien vuosien suojelijoista Kesäduuni-sivuilta

Voisit olla kiinnostunut myös näistä