Varma tuo inklusiivisen asumisen konseptin Tampereelle – rakennuksen erityispiirteet helpottavat arkea

Puuvillatehtaankadulle valmistuu Varman vuokra-asuntoja uudella monimuotoisuutta ja yhteisöllisyyttä tukevalla Aika Koteja -konseptilla.
Varma lanseeraa Tampereella Finlaysonin alueella uudenlaisen inklusiivisen asumisen konseptin, jolla tavoitellaan monimuotoista vuokralaiskuntaa. Ensimmäisissä Aika Koteja -asunnoissa yhdistyvät esteettömyyden huomiointi ja yhteisöllisyys. Lisäksi asukkailla on mahdollisuus tilata ulkopuolisten palveluntarjoajien tuottamia kauneus-, hyvinvointi- ja kotipalveluita.

Tampereen Puuvillatehtaankadulle valmistuu joulukuussa 71 työeläkeyhtiö Varman vuokra-asuntoa uudenlaisella monimuotoisuutta ja yhteisöllisyyttä tukevalla Aika Koteja -konseptilla. Finlaysonin kaupunginosassa Tampereen Näsinpuiston kupeessa sijaitsevissa asunnoissa ja talojen yleisissä tiloissa on huomioitu esteettömyysvalmiudet eritasoisesti.

- Haluamme vastuullisena kiinteistösijoittajana ja vuokranantajana tarjota laadukkaita ja kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja kaikille, myös ikääntyville sekä liikunta- ja aistirajoitteisille henkilöille. Toivomme asuntoihin hyvin monimuotoista vuokralaiskuntaa ja asukkaita erilaisissa elämänvaiheissa. Näemme tämän tärkeänä sosiaalisen vastuullisuuden näkökulmana, kertoo Varman asuntosalkunhoitaja Sarianna Sipola.

- Aika Koteja -asuntojen kantavana ajatuksena on, että ne joustavat asukkaiden tarpeiden mukaan ja helpottavat heidän arkeaan, vaikkei vuokralaisella olisikaan erityistarpeita. Uudenlaisesta asumismuodosta hyötyvät ajan säästöä kaipaavat kiireiset asukkaat, aisti- ja liikuntarajoitteiset sekä ikääntyvät asukkaat, jotka voivat asua kotona pitempään. Talot ovat ulkoisesti normaaleja moderneja kerrostaloja, mutta arki on sujuvaa, kun yksityiskohdat ja ulkopuolisten yritysten tuottamat palvelut tukevat helpompaa arkea, Sipola sanoo.

Sarianna Sipolan mukaan uudenlaisesta asumismuodosta hyötyvät ajan säästöä kaipaavat kiireiset asukkaat, aisti- ja liikuntarajoitteiset sekä ikääntyvät asukkaat, jotka voivat asua kotona pitempään.

Esteettömyyttä on Sipolan mukaan huomioitu jo suunnitteluvaiheessa mm. poistamalla tarpeettomia kynnyksiä asunnoista ja automatisoimalla raskaat ovet. Lisäksi esteettömyys näkyy rakennuksen yksityiskohdissa kuten mitoituksissa ja kalusteiden sijoittelussa sekä valittujen pintamateriaalien kontrasteissa.

- Ratkaisuissa on huomioitu esteettisyys, jotta erikoisratkaisut eivät pomppaa silmille, hän lisää.

Sipolan mukaan Varma haluaa uudella asumisen konseptilla tukea asukkaiden sujuvaa asumista haastavissakin elämäntilanteissa ja esimerkiksi liikuntakyvyn ollessa rajoittunut.

- Asukkaan on mahdollista lisätä asuntoon tukikahvoja tai tilata erilaisia palveluita, jos niille tulee tarvetta. Kyseessä ei ole kuitenkaan varsinainen hoivakoti tai seniorikohde, vaan se sopii kodiksi kaikille, jotka arvostavat helppoa arkea. Asuntoihin ei liity vuokralaisen ikään, kuntoon tai esimerkiksi tuloihin liittyviä rajoituksia, Sipola kertoo.

Kyseiseen kohteeseen valmistuu yksiöitä ja kaksioita, jotka ovat noin 30–40 neliömetrin kokoisia. Aika Koteja -asuntojen lisäksi Varma rakennuttaa samaan kortteliin myös perinteisiä vuokrakoteja. Yhteensä kortteliin rakentuu 363 Varman asuntoa.

Havainnekuvaa Puuvillatehtaankadulle valmistuvista kohteista.

Asukkailla mahdollista tilata ulkopuolisilta palveluntarjoajilta lisäpalveluita

Varma toimii korttelissa kiinteistösijoittajana, ja Aika Koteja -asunnot ovat osa Varman asuntosijoitussalkkua. Aika Koteja -konseptiin kuuluu erilaiset asumista helpottavat palvelut, joita tarjoavat erilliset palveluntuottajat.

Asukkaat voivat halutessaan tilata kotiin esimerkiksi kosmetologin tai kampaajan palveluita, hierontaa sekä kotipalveluita, kuten kotisairaanhoitoa tai siivouspalveluita. Asukkaat maksavat palveluista suoraan palveluntuottajille, eikä tilauspakkoa ole. Lisäksi palveluntuottajat järjestävät yhteisöllisyyttä lisääviä tapahtumia talon asukkaille.

Muita yhteisöllisyyttä ja asukkaiden aktiivisuutta tukevia asioita ovat yhtiön pihamaalle asukkaiden käyttöön tulevat kasvatuslaatikot, kerhotilat sekä monipuolinen ulkokuntoilupaikka. Helpotusta arkeen muiden palveluiden lisäksi tuo myös pakettiautomaatti.

- Uskomme, että tällaisille aktiivista, helppoa ja yhteisöllistä asumista tukeville asunnoille on kysyntää mm. palvelullistumisen trendin ja ikääntyvän väestörakenteen vuoksi. Ihmiset odottavat asumiselta yhä enemmän ja arvostavat arjen helppoutta. Aika Koteja -konsepti on yksi ilmentymä vastuullisesta ja asukkaiden tarpeet huomioivasta kiinteistösijoitusstrategiastamme, Sipola sanoo.

Varma on yksi Suomen suurimmista kiinteistösijoittajista noin 5,5 miljardin euron kiinteistöomaisuudella. Omistamme noin 75 toimitilakiinteistöä ja noin 4000 vuokra-asuntoa eri puolilla Suomea. Vastuullisena kiinteistönomistajana huolehdimme kiinteistöjemme energiatehokkuudesta ja tavoittelemme kiinteistöjen hiilineutraaliutta energiankäytön osalta vuoteen 2030 mennessä.

Tampereen Aika Koteja -asunnot ovat nyt varattavissa

Ensimmäinen Aika Koteja -asuintalo valmistuu loppuvuodesta 2022 Puuvillatehtaankadulle keskeiselle paikalle Tampereen Näsinpuiston ja Finlaysonin alueen kupeeseen.

Tutustu Tampereen Aika Koteja -kohteeseen täältä

Katso Puuvillatehtaankadun vapaat asunnot täältä

Mediayhteydenotot:

Sarianna Sipola

Asuntosijoituspäällikkö

Asuntosijoitukset

Katri Viippola

Johtaja, Ihmiset, viestintä ja kehittäminen

Voisit olla kiinnostunut myös näistä