Varman kuntoutuskumppanit

Voimme tarvittaessa tukea kuntoutussuunnitelmasi laatimista tarjoamalla sinulle kuntoutuskumppaniemme ohjauspalvelua. Ohjauspalvelun käynnistyminen edellyttää myönteistä päätöstä oikeudesta ammatilliseen kuntoutukseen. Kuntoutuskumppanimme ovat ammatillista ura- ja kuntoutusohjausta tarjoavia yrityksiä, joissa työskentelee ammatilliseen ohjaukseen erikoistuneita valmentajia. Saat henkilökohtaisen valmentajan, joka on apunasi pohtimassa terveydentilallesi soveltuvia työtehtäviä. Hän on tukena työkokeilupaikan järjestämisessä ja selvittää tarpeen mukaan yhdessä kanssasi erilaisen ammatillisen koulutuksen mahdollisuuksia.

Ohjaus kuntoutuskumppanilla

Voit hakea kuntoutuskumppanin ohjausta ottamalla yhteyttä sinulle nimettyyn Varman kuntoutusasiantuntijaan. Hänen yhteystietonsa löydät saamastasi ammatillisen kuntoutuksen ennakkopäätöksestä.

Kun olet sopinut Varman kuntoutusasiantuntijan kanssa kuntoutuskumppanin ohjauksesta, kuntoutuskumppanimme ottaa sinuun yhteyttä tapaamisajankohdan sopimiseksi. Tapaamisten määrä on yksilöllinen, ja suunnittelette tapaamiset yhdessä valmentajasi kanssa.

Kuntoutussuunnitelman tekemisessä otetaan huomioon mm.

  • työkokemuksesi
  • koulutuksesi
  • jäljellä oleva työkykysi ja
  • työllistymismahdollisuutesi kuntoutuksen päätyttyä.

Ohjaus kuntoutuskumppanilla toteutetaan esimerkiksi tapaamisina, puhelinkeskusteluina tai etäkontakteina. Lisäksi ohjaukseen voi kuulua itsenäisesti tehtäviä välitehtäviä, työpaikkojen hakemista ja tutustumiskäyntejä työpaikoille tai oppilaitoksiin.  Oma aktiivisuutesi on onnistuneen lopputuloksen edellytys.

Yhteydenpito ohjauksen aikana

Ohjauksen aikana teet suunnitelmaa ensisijaisesti yhteistyössä kuntoutuskumppanin kanssa.  Kuntoutuskumppani tekee Varmalle yhteenvedon tapaamisista ja ehdotuksen kuntoutussuunnitelmasta.

Saat meiltä päätöksen suunnitelmasi tukemisesta sen jälkeen, kun olet itse lähettänyt  suunnitelmasi asiointipalvelussamme.

Ohjauksen kustannukset

Varma korvaa matkakulusi ohjauskäynneiltä, kun teet käynnin jälkeen matkalaskun asiointipalvelussamme.

Suunnittelun aikana toimeentulosi voi olla palkkatulo, sairauspäiväraha, työttömyyskorvaus tai kuntoutustuki eli määräaikainen työkyvyttömyyseläke.

Varman kuntoutusrahan maksaminen alkaa vasta, kun kuntoutusohjelmasi kuten työkokeilu tai koulutus käynnistyy. Jos et ole vielä hakenut kuntoutusta, saat arvion kuntoutusrahan määrästä verkkopalvelustamme. Arvio kuntoutusetuuden määrästä on myös ammatillisen kuntoutuksen ennakkopäätöksen liitteenä.

Ohjauksen jälkeen

Onnistuneen suunnittelun lopputuloksena sinulla on työhönpaluutasi tukeva kuntoutussuunnitelma. Mikäli suunnitelmaksi muodostuu uudelleenkoulutus, kuntoutuskumppani tukee ja seuraa opintojesi etenemistä. 

Jos kuntoutusohjauksen aikana ei synny soveltuvaa kuntoutussuunnitelmaa, sinut ohjataan tarvittaessa muiden, esimerkiksi Kelan tai TE-toimiston, palveluiden piiriin.

Apua asiointiin

Hoida kuntoutusasiasi verkossa

Asiointipalvelussamme voit mm.

  • hakea ammatillista kuntoutusta
  • laatia ja lähettää kuntoutussuunnitelman
  • lähettää liitteitä
  • täyttää opiskeluilmoituksen opiskelun alettua ja lukukausien alussa elo- ja syyskuussa ja tammikuussa
  • tarkistaa ansiorajasi
  • lähettää viestin kuntoutusasiantuntijallesi.