Miten toimin, kun olen lopettamassa yritystoimintaani?

Hae YEL-vakuutuksesi päättämistä, kun työskentelysi päättyy

Jos et työskentele enää lainkaan yrittäjänä, voit hakea YEL-vakuutuksesi päättämistä. Vakuutuksen päättämispäiväksi tulee viimeinen varsinainen työskentelypäiväsi. Varsinaisena työskentelynä ei pidetä yrityksen lopettamistoimia kuten viimeisiä paperihommia.

Helpoiten teet YEL-vakuutuksen päättämishakemuksen Varma Asioinnissa lähettämällä meille viestin. Kun valitset aiheeksi YEL-vakuutuksen päättämisen, palvelu kertoo, mitä tietoja tarvitsemme päättämistä varten. Otamme asiasi käsittelyyn ja pyydämme tarvittaessa lisätietoja. Lähetämme sinulle päätöksen, kun vakuutus on päätetty.

Kirjaudu Varma Asiointiin ja hae päättämistä

Lue lisää YEL-vakuutuksen päättämisestä

Jos jatkat työskentelyäsi yrittäjänä toisessa yrityksessä, älä päätä YEL-vakuutustasi. YEL-vakuutus on henkilökohtainen ja sama vakuutus kattaa kaiken yrittäjänä työskentelyn. Jos haluat, että toinen yritys maksaa jatkossa YEL-maksusi, ilmoita siitä meille Varma Asioinnin Viestit-osiossa.

Lähetä viesti Varma Asioinnissa

Päätä TyEL-vakuutus, kun viimeiset palkat on maksettu

Kun olet maksanut viimeiset palkat työntekijöillesi ja ilmoittanut ne tulorekisteriin, voit päättää TyEL-vakuutuksen Varma Asioinnissa. Muista ilmoittaa tilitiedot, jotta voimme tarvittaessa palauttaa ylimääräisen vakuutusmaksun ja maksaa loput hyvitykset.

Kirjaudu Varma Asiointiin