Miten toimin, kun olen lopettamassa yritystoimintaani?

Hae YEL-vakuutuksesi päättämistä, kun työskentelysi päättyy

Jos et työskentele enää lainkaan yrittäjänä, voit hakea YEL-vakuutuksesi päättämistä. Vakuutuksen päättämispäiväksi tulee viimeinen varsinainen työskentelypäiväsi. Varsinaisena työskentelynä ei pidetä yrityksen lopettamistoimia kuten viimeisiä paperihommia.

Helpoiten teet päättämishakemuksen Varma Asioinnissa: YEL-vakuutus > Vakuutuksen tiedot > Päätä vakuutus. Otamme asiasi käsittelyyn ja pyydämme tarvittaessa lisätietoja. Lähetämme sinulle päätöksen, kun vakuutus on päätetty.

Kirjaudu Varma Asiointiin ja hae päättämistä

Lue lisää YEL-vakuutuksen päättämisestä

Jos jatkat työskentelyäsi yrittäjänä toisessa yrityksessä, älä päätä YEL-vakuutustasi. YEL-vakuutus on henkilökohtainen ja sama vakuutus kattaa kaiken yrittäjänä työskentelyn. Jos haluat, että toinen yritys maksaa jatkossa YEL-maksusi, ilmoita siitä meille Varma Asioinnissa: YEL-vakuutus > Vakuutuksen tiedot > Laskun vastaanottaja > Muokkaa.

Kirjaudu Varma Asiointiin

Päätä TyEL-vakuutus, kun viimeiset palkat on maksettu

Kun olet maksanut viimeiset palkat työntekijöillesi ja ilmoittanut ne tulorekisteriin, voit päättää TyEL-vakuutuksen Varma Asioinnissa. Muista ilmoittaa tilitiedot, jotta voimme tarvittaessa palauttaa ylimääräisen vakuutusmaksun ja maksaa loput hyvitykset.

Kirjaudu Varma Asiointiin