Bonnier och Varma tecknar hyresavtal för Lönnrotsgatan 18

Varma och Bonnier Books Finland har tecknat ett långvarigt hyresavtal för lokalerna på Lönnrotsgatan 18 i Helsingfors. Bonnier kommer att flytta in i lokalerna som renoverats i loftstil i september 2017.

– Vi sökte lokaler som uppfyller våra behov som ett modernt förlag och som kan anpassas efter arbetslivets förändringar. Modifierbarheten, det centrala läget och lokalernas uppbyggnad som uppmuntrar till spontana möten fick oss att välja Lönnrotsgatan 18, berättar Bonnier Books Finlands vd Timo Julkunen

Funkisbyggnaden från 1939 på Lönnrotsgatan i Helsingfors har genomgått en fullständig renovering.

– Lönnrotsgatan 18 är ett bra exempel på lyckad fastighetsutveckling. Vi har dragit nytta av befintliga konstruktioner men satsade samtidigt på modifierbarhet och användarvänlighet för att skapa en modern kontorsmiljö, berättar Varmas fastighetsutvecklingschef Benjamin Kalliola.

– Att skapa samhörighet och gemenskap är en tydlig trend inom fastighetsutveckling och dagens kontor kännetecknas av att man vill uppmuntra till interaktion och spontana möten, fortsätter Kalliola.

Till de andra hyresgästerna på Lönnrotsgatan 18 hör Masterchef-vinnaren Miro Kurvinens nya restaurang Kungfu Kitchen, Detur Finland Oy och MaaS Finland Oy. Nästan alla lokaler är uthyrda och förhandlingarna om de sista lediga lokalerna är i gång.

 

Ömsesidiga arbetspensionsförsäkringsbolaget Varma är det mest solventa arbetspensionsbolaget och den största privata placeraren i Finland. Bolaget sköter arbetspensionsskyddet för cirka 873 000 personer inom den privata sektorn. År 2016 uppgick Varmas premieinkomst till 4,7 miljarder euro och pensioner utbetalades för 5,3 miljarder euro. Värdet på Varmas placeringar var 44,4 miljarder euro i slutet av mars 2017.

Bonnier Books Finland är Finlands största allmänlitterära förlag. Förlagsgruppen inkluderar WSOY, Tammi, Johnny Kniga och Readme. Bonnier Books Finland är en del av den globala förlagskoncernen som ägs av familjen Bonnier. 

 

Mer information:

Fastighetsutvecklingschef Benjamin Kalliola, Varma, tfn 0500 99 66 88, fornamn.efternamn@varma.fi

Fastighetschef Tarja Koskela, Varma, tfn 040 519 51 21, fornamn.efternamn@varma.fi

Vd Timo Julkunen, Bonnier Books Finland, tfn 040 549 04 34, fornamn.efternamn@bonnierbooks.fi

Kommunikationschef Leena Rantasalo, tfn 050 300 79 80, fornamn.efternamn@varma.fi

Länkar:

Lönnrotsgatan 18 A 

Års- och hållbarhetsredovisning 2016  

 

Du kunde också vara intresserad av dessa