Kestävyysraportointimme pohjautuu vuonna 2023 toteutettuun kaksoisolennaisuuden arviointiin, jossa määriteltiin Varmalle olennaiset kestävyysaiheet ja niihin liittyvät vaikutukset, riskit ja mahdollisuudet. Raportti on EU:n kestävyysraportointi-direktiivin (CSRD, Corporate Sustainability Reporting Directive) mukainen.
– Varmalle olennaisissa kestävyysaiheissa korostuvat ilmastomuutoksen hillintä ja siihen sopeutuminen, asiakkaiden oikeuksien toteutuminen ja toimeentulon turvaaminen sekä varmalaisten työoloista ja yhdenvertaisuudesta huolehtiminen, vastuullisuudesta ja viestinnästä vastaava johtaja Hanna Kaskela kertoo.
Tieteeseen perustuvat SBT-tavoitteet merkittävin kestävyystavoite
Varman ympäristövastuuta ohjaa helmikuussa 2024 hyväksytty ympäristöpolitiikka, joka kattaa koko toimintamme.
Merkittävimmät kestävyystavoitteet ovat vuonna 2023 hyväksytyt Science Based Targets -aloitteen (SBTi) mukaiset päästövähennystavoitteet. SBT-tavoitteena on vähentää Varman scope 1- ja 2 -kasvihuonekaasupäästöjä 60 prosentilla vuoteen 2030 mennessä vuoden 2021 tasoon verrattuna. Lisäksi tavoitteena on kasvattaa epäsuorien kasvihuonekaasupäästöjen osalta (scope 3) SBT-yhteisaloitteeseen sitoutuneiden yritysten osuutta osakkeissa, listatuissa korkosijoituksissa ja kiinteistörahastoissa 51 prosenttiin vuoteen 2027 mennessä.
Onnistuimme saavuttamaan päästötavoitteemme scope 1 ja 2 -päästöjen osalta jo viime vuoden aikana. Päästöjen yhteenlaskettu toteuma oli 68 prosenttia pienempi vuonna 2024 kuin vuoden 2021 toteuma.
– Merkittävimmät päästövähennykset saavutimme hankkimalla omistamiimme kiinteistöihin CO2-päästötöntä sähkö- ja lämpöenergiaa. Pyrimme tulevinakin vuosina vähentämään päästöjä vuosittain tavoitteemme mukaisesti. Tämä on mahdollista jatkamalla nykyisiä päästövähennystoimiamme, Hanna Kaskela kertoo.
Scope 3 -tavoitteessa saavutimme 47,5 prosentin osuuden. Tavoite on edennyt sille asetetun aikataulun mukaisesti.
Asiakkaidemme eläketurva ja vastuu varmalaisista sosiaalisen vastuun keskiössä
Eläkkeiden maksaminen ajallaan ja sujuva asiakaspalvelu on keskeinen osa sosiaalista vastuutamme. Vuonna 2024 asiakkaistamme 90 prosenttia sai uuden eläkkeen pankkitililleen eläkkeen alkamiskuukauden aikana. Asiakkaidemme antama arvosana asiakaspalvelulle vuonna 2024 oli 3,6 asteikolla 1–4.
Vastuu varmalaisista tarkoittaa meille työkyvystä huolehtimista, omaleimaisen työkulttuurin ja osaamisen kehittämistä ajan hermolla, kannustavaa palkitsemista sekä yhdenvertaista kohtelua. Vuonna 2024 varmalaisten työkyvyn varmistamisen indeksi oli 81,7 asteikolla 1–100. Vuonna 2024 toimme työkulttuurin ja osaamisen jatkuvan kehittämisen uudistetun strategiamme ytimeen.

– Vastuullisuuden eteen tehtävä työ on viime aikoina kohdannut yhä yltyvää poliittista vastatuulta eri puolilla maailmaa. Me Varmassa jatkamme vastuullisuustyötämme eri osa-alueilla määrätietoisesti strategiamme mukaisesti, Hanna Kaskela painottaa.
Jatkamme määrätietoista vastuullisuustyötämme
Hyödynnämme kestävyysraportoinnissa osittain siirtymäsäännöksiä eli vaiheittain käyttöönotettavia tiedonantovaatimuksia.
Biologisen monimuotoisuuden ja ekosysteemien, resurssien käytön ja kiertotalouden sekä vaikutusten kohteena olevia yhteisöjä koskevien tietojen raportoinnissa käytämme vuoden 2024 osalta siirtymäsäännöstä. Nämä kestävyysraportoinnin osa-alueet viemme osaksi tänä vuonna uusittavan vastuullisuusohjelmamme kehityshankkeita. Seuraamme myös tarkasti vastuullisuussääntelyn kehittymistä, kuten Euroopan komission Green Omnibus -hanketta.
– Vastuullisuuden eteen tehtävä työ on viime aikoina kohdannut yhä yltyvää poliittista vastatuulta eri puolilla maailmaa. Me Varmassa jatkamme vastuullisuustyötämme eri osa-alueilla määrätietoisesti strategiamme mukaisesti, Hanna Kaskela painottaa.