Töihin Varmaan

Haluamme löytää parhaat osaajat joukkoomme niin, että myös valittu henkilö viihtyy ja pääsee kukoistamaan meillä. Siksi panostamme huolella jokaiseen rekrytointiimme ja haluamme jättää hakijalle positiivisen mielikuvan Varmasta.

Rekrytointiprosessimme

Meille on tärkeää, että rekrytointiprosessimme sujuu jouhevasti ja siitä jää hakijalle hyvä mieli, vaikka valintapäätös ei sillä kertaa osuisikaan kohdalle. Pyrimme viestimään hakijoille rekrytointiprosessin etenemisestä koko hakuprosessin ajan sekä ilmoittamaan myös hylkäyspäätöksen mahdollisimman pian. Arvostamme hakijoiltamme saatua palautetta, ja siksi lähetämme erillisen palautekyselyn rekrytoinnin päätyttyä.

Rekrytointien läpivienti ja arviointitavat voivat vaihdella haettavan tehtävänkuvan mukaisesti, mutta alla on esitetty rekrytointiprosessimme vaiheet pääpiirteissään. Ennen työsopimuksen allekirjoitusta teemme luotettavuusselvitykset (luottotiedot, huumausainetestaus sekä Suojelupoliisin henkilöturvallisuusselvitys). Tästä ilmoitamme aina tehtävän hakuilmoituksessa.

Yhdenvertainen työelämä on meille ensisijaisen tärkeä asia, ja siksi toivomme hakijoita erilaisista taustoista. Toteutamme rekrytointimme lähtökohtaisesti aina anonyymina hakuna. Lisätietoa anonyymista rekrytoinnista löytyy alta.

Rekrytointiprosessin vaiheet

Hakemuksen lähetys ja hakemusten läpikäynti

Hakemus avoimeen tehtävään jätetään urasivuillamme. Järjestelmä anonymisoi automaattisesti hakijan tunnistetietoja, mutta hakija voi osaltaan tukea anonyymia hakua esimerkiksi jättämällä CV:ltään kuvan pois sekä tallentamalla tiedostot ilman nimeään. Ilmoitamme rekrytoinnin etenemisestä kaikille hakijoille mahdollisimman pian.

Videohaastattelut ja anonymiteetin poistuminen

Videohaastatteluun edenneiden hakijoiden kohdalla anonymiteetti poistuu. Ennen tätä vaihetta pudonneiden hakijoiden hakemukset pysyvät koko rekrytoinnin ajan anonyymeina.

Ensimmäinen haastattelukierros

Ensimmäisessä haastattelukierroksessa hakija ja rekrytoiva esihenkilö pääsevät tutustumaan toisiinsa paremmin sekä keskustelemaan avoimesta tehtävästä tarkemmin.

Mahdolliset soveltuvuustestit

Hyödynnämme osassa rekrytointejamme soveltuvuustestejä rekrytointipäätöksen tukena. Käytössämme on sekä ongelmanratkaisua ja loogista päättelykykyä mittaava testi sekä tyypillistä työkäyttäytymistä mittaavia testejä.

Toinen haastattelukierros

Toisessa haastattelussa käydään testitulokset yhdessä keskustellen läpi. Haastatteluun osallistuu rekrytoivan esihenkilön lisäksi HR-partneri.

Valintapäätös

Tervetuloa uusi varmalainen!

Anonyymi rekrytointi

Vastuullisuus on meille tärkeä tavoite, ja haluamme olla mukana edistämässä tasa-arvoisempaa, yhdenvertaisempaa ja monimuotoisempaa työelämää. Anonyymi rekrytointi on konkreettinen työkalu, jolla voimme edistää vastuullisuustavoitettamme osana rekrytointia.

Anonyymissa rekrytoinnissa saapuneita hakemuksia käsitellään ilman hakijoiden tunnistetietoja siihen prosessin vaiheeseen saakka, kun olemme tehneet päätöksen, ketkä kutsutaan videohaastatteluun. Tällöin hakijan osaaminen, kokemus ja muut tehtävän kannalta olennaiset tiedot toimivat aidosti valintakriteereinä.

Työnhaku tapahtuu hakijan näkökulmasta hyvin samankaltaisesti kuin perinteisessäkin rekrytoinnissa, sillä järjestelmä anonymisoi automaattisesti yksilöitävät tiedot. Hakija voi kuitenkin omalta osaltaan varmistaa myös anonymiteetin säilymisen. Katso alta tärkeimmät vinkkimme hakijalle anonyymiin hakuun.

Vinkkejä hakijoille anonyymiin rekrytointiin

  1. Hakijana voit täyttää hakulomakkeelle normaalisti perustietosi, koska järjestelmä anonymisoi nämä tiedot (esim. nimi ja sähköposti). Ikää, syntymäaikaa tai äidinkieltä emme kysy hakulomakkeella. Olethan erityisen tarkkana, että yhteystietosi ovat oikein. Hakijaviestintä tapahtuu järjestelmän kautta ja anonymiteetin vuoksi emme näe esim. sähköpostiosoitettasi.
  2. Kysymyksissä pyydetään hakijaa vastaamaan siten, ettei hän kerro identifioivia tietoja itsestään. Älä kuitenkaan piilottele taustaasi liikaa! Voit hyvin kertoa vastauksissasi aiemmasta työkokemuksestasi, työnantajistasi, tittelistäsi ja työnkuvastasi. Tuo osaamistasi rohkeasti esiin, esimerkit ovat plussaa!
  3. Voit halutessasi laittaa hakulomakkeen yhteyteen CV:n, mutta poistathan siitä yksilöivät tietosi (nimi, ikä, sukupuoli) sekä kuvasi. Tallennathan CV:n sekä muut mahdolliset lisätiedostot ilman nimeäsi.
  4. Rekrytointi etenee videohaastatteluvaiheesta eteenpäin ilman anonymisointia.

Lue lisää kokemuksiamme anonyymista rekrytoinnista työnhakijan, esihenkilön ja HR:n näkökulmasta: Anonyymi rekrytointi asettaa hakijat samalla viivalle – hakuprosessi haastaa tekijänsä.

Matkamme anonyymin rekrytoinnin parissa on vasta alussa, joten kehitämme prosessia jatkuvasti. Otamme mielellään vastaan palautetta, kysymyksiä tai kehitysideoita, jotka voit lähettää meille osoitteeseen hr@varma.fi.