Aika Koteja - Mukavampaa asumista ja apua arkeen

Asunto, joka on muokattavissa erilaisiin tarpeisiin. Varman Aika Koteja -asunnoissa asuminen on helppoa ja mukavaa. Joustavuuden ansiosta vuokrakodissa viihtyy pitkäänkin.

Varman ensimmäinen Aika Koteja -asuntokonseptin talo valmistui Tampereen Puuvillatehtaankadulle loppuvuodesta 2022 ja asuntoja on tulossa lisää kesällä 2023. Keskeisellä paikalla Tampereen keskustassa, vehreän Näsinpuiston kupeessa sijaitseva talo tarjoaa mukavaa ja helppoa asumista monimuotoiselle vuokraajakunnalle. Myös erilaiset esteettömyyden tarpeet on otettu huomioon monissa ratkaisuissa ja yksityiskohdissa.

Aika Koteja -vuokra-asuntoa voi muokata omien tarpeiden mukaisesti. Eri tasoisesti esteettömissä asunnoissa voi esimerkiksi lisätä vahvistettujen seinien ansiosta tukikahvoja. Vaaleaan yleisilmeeseen on mahdollista tuoda kontrastia maalamalla seiniä. Asunnoissa on myös vaalea parkettilattia.

Puuvillatehtaankadun Aika Koteja -asunnoissa on vaalea skandinaavinen ilme, johon voidaan asukkaan yksilöllisten tarpeiden mukaan lisätä esimerkiksi näkemistä helpottavia kontrasteja.

Alkusyksystä 2023 uudenlaisesta konseptista pääsevät nauttimaan myös pääkaupunkiseudun asukkaat, kun Espoon kehittyvään Niittykumpuun valmistuu Aika Koteja Uusikumpu. Sekä Espoon että Tampereen vuokrakodit tarjoavat elämää helpottavaa mukautuvuutta, jolloin esimerkiksi ikääntymisen tai sairauden asumiseen tuomat haasteet on helpompi ratkaista.

Asuntojen keskeinen sijainti palveluiden ja liikenneyhteyksien äärellä helpottaa paitsi kiireistä arkea myös silloin kun liikkuminen on syystä tai toisesta hankalaa. Perheelliset hyötyvät Uusikummun kohteen sijainnista koulun ja päiväkodin välittömässä läheisyydessä.

Aika Koteja Uusikumpu rakentuu rauhalliselle alueelle Espoon Niittykumpuun. Pienten lasten vanhemmille sijainti on erinomainen, sillä talon alakerrassa sijaitsee päiväkoti ja alakoulu on aivan vieressä.

Varman asuntosijoituspäällikkö Sarianna Sipola korostaa asumisen joustavuutta Aika Koteja -vuokra-asunnoissa.

– Vaikka yleinen tunnelma on kaikissa asunnoissa samanlainen, on omaa vuokra-asuntoa mahdollista muokata omannäköiseksi. Esimerkiksi tukikahvoja, voi lisätä asuntoon myös myöhemmin asumisen aikana, minkä ansiosta vuokrakoti palvelee asukastaan pitkään.

Asunnoissa on vaivatonta liikkua, sillä tarpeettomia kynnyksiä on poistettu. Asuntojen sekä yleistilojen valaistukseen on panostettu ja valitut lattiamateriaalit eivät ole liukkaita.

– Esteettömyyden huomioinnista ei ole haittaa kenellekään, mutta siitä on suurta hyötyä asukkaille joilla erityistarpeita on, Sipola lisää.

Aika Koteja -asunnoissa on panostettu esteettömiin ratkaisuihin. Esimerkiksi tarpeettomat kynnykset on poistettu ja asuntoon on mahdollista lisätä tukikahvoja tarvittaessa.

Mukavuus jatkuu myös pihapiirissä

Mukavuudet eivät rajoitu vain asuntojen sisäpuolelle. Puuvillatehtaankadulla viihtyvyyttä lisäävät asukkaiden yhteiset viherlaatikot sekä ulkoliikuntapaikka.

– Ulkona oleva liikuntapiste sopii erilaisille liikkujille ja hybridilaitteidensa ansiosta myös lasten leikkipaikaksi. Asukkaiden käytössä on yhteiset viherlaatikot, joissa on mahdollista kasvattaa niin kukkia, yrttejä kuin vihanneksiakin, Sipola kertoo.

Viherlaatikoiden ja ulkoliikuntapaikan lisäksi Puuvillatehtaankadulta löytyy esteetön sauna, pesutupa sekä apuvälinevarasto, jonka yhteydessä on pesupiste. Talossa on myös oma pakettiautomaatti. Yhteisiin tiloihin vievät raskaammat ovet ovat automatisoitu. Myös talon portaat on suunniteltu helposti kuljettaviksi. Espoon tulevan kohteen yksityiskohdissa on otettu oppia Tampereen jo käytössä olevista Aika Koteja -asunnoista, mutta jokaisen kohteen piirteet ovat jossain määrin yksilölliset.

Joissain Puuvillatehtaankadun kodeissa on jopa oma terassipiha, joka on arjen luksusta Tampereen keskustassa. Terassipihalla varustettujen asuntojen soveltuvuus on aina arvioitava tapauskohtaisesti asukkaan esteettömyystarpeiden mukaan.

Palvelut Aika Koteja -asukkaiden avuksi

Aika Koteja -asunnoista erityisiä tekevät vuokralaisille mahdollistetut, ulkopuolisten palveluntuottajien tarjoamat palvelut. Kun arki on kiireistä tai tarvitsee lisätukea, voi palveluita tilata suoraan omaan kotiin.

Tilattavat palvelut ovat käytettävissä Aika Koteja -asuntojen asukkaille. Puuvillatehtaankadun palveluntarjoajien valikoimasta löytyy muun muassa erilaisia siivous-, kauneudenhoito- ja kotihoitopalveluita. Yhteisöllisyyttä lisäävät erilaiset tapahtumat, kuten palveluntarjoajien järjestämät ryhmäliikunnat.

 

Tutustu Tampereen Aika Koteja -vuokra-asuntoihin ja löydä uusi kotisi osoitteessa varma.fi/vuokra-asunnot/aikakotejatampere/

Tutustu Espoon rakenteilla olevaan Aika Koteja -kohteeseen osoitteessa: www.varma.fi/vuokra-asunnot/aikakoteja-uusikumpu/

Kaikki Varman vapaat vuokrakodit osoitteessa: colliersasunnot.com/varma

Voisit olla kiinnostunut myös näistä