Arvioi vuoden 2021 TyEL-maksu asiointipalvelussamme

Asiointipalvelussamme voit nyt tehdä arvion TyEL-maksusta vuodelle 2021 TyEL-maksut ja ennusteet -välilehdellä. Arvio helpottaa yrityksesi ensi vuoden TyEL-maksujen budjetointia. Voit käyttää maksuennustepalvelua myös kuluvan vuoden budjetin seuraamiseen ja loppuvuoden TyEL-maksujen arvioimiseen.

Hyödynnä maksuennustepalvelua vuodelle 2021

TyEL-maksuarvion tekeminen vuodelle 2021 on helppoa. Arvion tekemiseen tarvitset vain tämän ja ensi vuoden palkkasummat. Arvio huomioi automaattisesti uudet TyEL-maksuprosentit ja maksuluokan vaikutuksen suuremmilla työnantajilla.

TyEL-maksuennuste 2021 sisältää:

  • arvion koko vuoden TyEL-maksusta euroina
  • arvioidun asiakashyvityksen ja hoitokustannusalennuksen
  • arvion TyEL-maksuprosentista ja työntekijöiden maksuosuudesta.

Jos ensi vuoden palkkasumma-arvio muuttuu tai haluat tehdä erilaisia arvioita eri palkkasummilla, voit aina tehdä uuden ennusteen. Arvioiden määrää ei ole rajoitettu.

Maksuennustepalvelun käyttö edellyttää, että sinulla on käyttöoikeudet Työeläkemaksut ja todistukset -osioon. Jos sinulla ei ole oikeuksia, pyydä ne yrityksenne asiointipalvelun pääkäyttäjältä.

Palvelussa käytössä tarkin arvio vuoden 2021 maksuprosentista 

Maksuennustepalvelussa on aina käytössä tuorein ja tarkin arvio ensi vuoden TyEL-maksuprosentista. Arvio perustuu Eläketurvakeskuksen tuoreimpaan lyhyen aikavälin maksutasoennusteeseen. Sosiaali- ja terveysministeriö vahvistaa vuoden 2021 TyEL-maksun myöhemmin syksyllä. Kun lopulliset maksuprosentit ovat tiedossa, palvelu huomioi ne uusissa ennusteissa.  

Tältä vuodelta kertyvät asiakashyvitykset, jotka maksetaan ensi keväänä, on rajoitettu kolmasosaan normaalista. Tämä johtuu koronatilanteen vuoksi annetusta tilapäisestä alennuksesta vuoden 2020 TyEL-maksuihin. Alennus perustuu lakimuutokseen ja koskee kaikkia työeläkeyhtiöitä.  Keskimäärin vuoden 2021 TyEL-vakuutusmaksut pysyvät vuoden 2020 tasolla, mutta perusmaksu laskee 24,8 %:iin palkoista. Tilapäinen alennus päättyy kuitenkin 31.12.2020. 

Hyödynnä maksuennustepalvelua loppuvuonna 2020

TyEL-maksuennustepalvelua voi käyttää myös kuluvan vuoden budjetin seuraamiseen ja loppuvuoden TyEL-maksun arvioimiseen. Koronatilanteen vuoksi vuosi 2020 on ollut monelle yritykselle haasteellinen ja tilanne voi vaihdella paljonkin lyhyen ajan sisällä. Maksuennuste huomioi automaattisesti tulorekisteriin jo ilmoitetut TyEL-palkat ja niistä lasketut maksut sekä sisältää arvion koko vuoden maksusta. Maksuprosentissa on huomioitu tilapäinen maksunalennus 2,6 prosenttiyksikköä, joka on voimassa 1.5.-31.12.2020. 

Jos olit asiakkaanamme jo vuonna 2019, arvio sisältää myös Varman asiakashyvitykset ja mahdollisen hoitokustannusalennuksen.

Tarvitsetko apua TyEL-vakuutusmaksun ennustamisen palvelun käytössä? Palvelemme sinua puhelimitse p. 010 192 100 ja chatissa arkisin kello 8–17. Kirjaudu asiointipalveluumme osoitteessa varma.fi

Vuoden 2021 työeläkemaksut

  • Keskimääräinen TyEL-vakuutusmaksu säilyy vuonna 2021 samana ja on 24,4 prosenttia palkoista.
  • Myös työntekijöiden maksuosuus on edelleen alle 53- ja yli 62-vuotiailla 7,15 prosenttia ja 53-62 -vuotiailla 8,65 prosenttia.
  • Tältä vuodelta kertyneet asiakashyvitykset, jotka maksetaan ensi keväänä, on rajoitettu kolmasosaan normaalista. Rajoituksen taustalla on koronatilanteen vuoksi annettu tilapäinen alennus vuoden 2020 TyEL-maksuihin. Rajoitus perustuu lakimuutokseen ja koskee kaikkia työeläkeyhtiöitä. Näistä syistä myös perusmaksu pienenee vuoteen 2020 verrattuna.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä