Överför din FöPL-försäkring

Över 44 000 företagare har valt Varma som sitt pensionsbolag. Att flytta försäkringen till Varma går enkelt och snabbt:

  1. Fylla i ansökan på webben
  2. Koncentrera dig på ditt arbete, vi tar hand om resten!

Hur kan jag flytta min FöPL-försäkring till Varma?

Det är enkelt att byta pensionsbolag och överföra din FöPL-försäkring till Varma! Du behöver bara fylla i en överföringsansökan så säger vi upp din försäkring åt dig. Du kan göra det snabbt och enkelt på webben.

Överför din FöPL-försäkring till Varma

Du kan också ringa vår kundtjänst och göra en ansökan per telefon 010 192 100.

Bra att veta om försäkringsöverföringar

Att överföra FöPL-försäkringen till ett annat pensionsbolag är möjligt efter att den varit i kraft i ditt nuvarande bolag i minst ett år (12 månader). Försäkringen går att överföra fyra gånger om året. Överföringstidpunkterna är: 1.1, 1.4, 1.7 och 1.10.

Den befintliga försäkringen hos det nuvarande pensionsbolaget ska sägas upp minst tre månader innan dess. Uppsägning sker genom att skicka en FöPL-ansökan till Varma. Du kan skicka en överföringsansökan till oss när som helst.

Om du till exempel har tecknat en FöPL-försäkring hos ett annat pensionsbolag som gäller från och med 1.1.2023 kan du tidigast bli FöPL-kund hos Varma 1.1.2024. Då ska du lämna in en överföringsansökan till Varma senast 30.9.2023 genom att fylla i en elektronisk ansökan eller ringa oss.

Vi tar hand om resten. Vi säger upp din befintliga försäkring hos ditt nuvarande pensionsbolag och meddelar dig när din FöPL-försäkring börjar gälla hos Varma. Kom ihåg att en överföring av pensionsförsäkringen inte är bunden till någon bank- eller skadeförsäkringspartner.

Överför din FöPL-försäkring till Varma

Tre goda skäl att överföra din FöPL-försäkring till Varma

1. Avancerade digitala tjänster

Varma Onlinetjänst är ett behändigt sätt att ta hand om alla dina FöPL-försäkringsärenden när det passar dig bäst.

2. Kundservice på högsta nivå

Kontakta våra prisbelönta kundrådgivare per telefon på 010 192 100, i chatten eller via onlinetjänsten.

3. Ett väldigt effektivt arbetspensionsbolag

Hos Varma är dina FöPL-avgifter i trygga händer, för vi har en stark solvens och är ett väldigt effektivt arbetspensionsbolag. Med oss kan du känna dig trygg – vi placerar dina pensionspengar på ett ansvarsfullt och lönsamt sätt.

Upptäck Varma Onlinetjänst