Siirrä TyEL-vakuutus

Vakuutuksen siirtäminen onnistuu helposti ja nopeasti verkossa. Saat meiltä erinomaiset asiakashyvitykset, jotka alentavat TyEL-maksuasi. Varman TyEL-vakuutus on edullinen ja luotettava valinta. Siirrä vakuutuksesi vaikka heti:

  1. Täytä lyhyt hakemus verkossa
  2. Keskity töihisi, ja me hoidamme loput!

Haluatko meiltä tarjouksen? Jätä meille yhteydenottopyyntö!

Pyydä yhteydenottoa

Miten voin siirtää TyEL-vakuutuksen Varmaan?

Eläkeyhtiön vaihtaminen ja TyEL-vakuutuksen siirtäminen Varmaan on helppoa! Täytä vain siirtohakemus ja hoidamme irtisanomisen puolestasi. Voit tehdä siirtohakemuksen helposti ja nopeasti verkossa. 

Siirrä TyEL-vakuutuksesi Varmaan

Voit myös soittaa asiakaspalveluumme ja tehdä hakemuksen myös puhelimitse 010 192 100.

Mitä vakuutuksen siirtämisestä on hyvä tietää?

TyEL-vakuutuksen vaihtaminen toiseen eläkeyhtiöön on mahdollista, kun se on ollut voimassa nykyisessä yhtiössä vähintään yhden vuoden (12 kuukautta). Vakuutuksen voi siirtää neljä kertaa vuodessa. Siirtoajankohdat ovat: 1.1., 1.4., 1.7. ja 1.10.

Nykyinen TyEL-vakuutus tulee irtisanoa nykyisestä eläkeyhtiöstä vähintään 3 kuukautta aiemmin. Irtisanominen tapahtuu tekemällä TyEL-hakemus Varmaan. Siirtohakemuksen meille voi tehdä milloin vain.

Esimerkiksi, jos olet ottanut TyEL-vakuutuksen toisesta eläkeyhtiöstä 1.1.2023 alkaen, voit siirtyä Varman TyEL-asiakkaaksi aikaisintaan 1.1.2024. Tee siirtohakemus Varmaan viimeistään 30.9.2023 täyttämällä sähköinen hakemus tai puhelimitse.

Me huolehdimme kaikesta muusta. Hoidamme irtisanomisen nykyiseen eläkeyhtiöön ja ilmoitamme sinulle, kun TyEL-vakuutuksesi voimassaolo Varmassa alkaa. Muistathan, että eläkevakuutuksen siirto ei ole sidottu pankki- tai vahinkovakuutuskumppaneihin.

Siirrä TyEL-vakuutuksesi Varmaan

Miten saan hyvitystä TyEL-vakuutuksen siirtyessä?

Kun siirrät TyEL-vakuutuksen Varmaan, maksamme ensimmäisen asiakashyvityksen siirtoa seuraavan vuoden keväällä. Hyvitykset perustuvat edellisenä vuonna maksettuihin vakuutusmaksuihin ja rahaston määrään. Siksi ne maksetaan siitä yhtiöstä, johon on edellisenä vuonna maksettu vakuutusmaksuja.

Varma palautti vuonna 2024 asiakkailleen asiakashyvityksinä 141,5 miljoonaa euroa. Meillä on erinomaiset edellytykset maksaa huippuluokan asiakashyvitykset myös tulevaisuudessa, koska olemme vakavaraisin eläkeyhtiö.

Vuoden alussa siirtyvä TyEL-vakuutus

Jos siirryit Varman asiakkaaksi esimerkiksi 1.1.2024, maksamme ensimmäisen asiakashyvityksen vuoden 2025 keväällä. Vuonna 2024 edellinen eläkeyhtiösi maksaa asiakashyvityksen, joka perustuu vuoden 2023 vakuutusmaksuihin.

Lisäksi edellinen eläkeyhtiösi maksaa niin kutsuttuja jälkihyvityksiä kolmelta vuodelta vakuutuksen siirron jälkeen. Jälkihyvitysten saaminen edellyttää, että vakuutusmaksuista on kertynyt rahastoa päättymisvuotta edeltävän vuoden loppuun mennessä vähintään 50 000 euroa.

Kesken vuotta siirtyvä TyEL-vakuutus

Jos siirrät TyEL-vakuutuksesi Varmaan kesken vuotta, saat päättymisvuodelta asiakashyvityksen sekä Varmasta että edellisestä eläkeyhtiöstäsi. Lisäksi edellinen yhtiö maksaa sinulle jälkihyvityksiä kahdelta seuraavalta vuodelta vakuutuksen siirron jälkeen. Edellinen eläkeyhtiösi maksaa asiakashyvityksiä ja jälkihyvityksiä vain siinä tapauksessa, että vakuutusmaksuista on kertynyt rahastoa päättymisvuotta edeltävän vuoden loppuun mennessä vähintään 50 000 euroa.

Lue lisää Varman asiakashyvityksistä

Tutustu Varma Asiointiin

Viisi syytä valita Varman TyEL-vakuutus

1. Edullinen TyEL-vakuutus

Saat Varmasta edullisen TyEL-vakuutuksen, sillä olemme vakavaraisin työeläkeyhtiö. Tämän vuoksi pystymme antamaan erinomaiset alennukset TyEL-maksuihin.

2. Helppokäyttöinen asiointipalvelu

Varman asiakkaana saat käyttöösi selkeän ja helppokäyttöisen Varma Asioinnin, joka on aina auki. Yhdessä palvelussa hoidat näppärästi sekä TyEL-vakuuttamiseen ja -maksuihin että työkykyjohtamiseen liittyvät asiat vaikka älypuhelimellasi silloin kun sinulle sopii. Jos sinulla on myös Varman YEL-vakuutus, hoidat siihen liittyvät asiat kätevästi samassa palvelussa.

3. Asiantunteva palvelu

Asiakkaidemme palkitsemat asiantuntijamme tukevat sinua yrityksesi muuttuvissa ja yllättävissä käänteissä. Ystävällinen asiakaspalvelumme on helposti ulottuvillasi puhelimessa, chatissa ja Varma Asioinnissa.

4. Joustavat maksuaikajärjestelyt

Varmalla on omat asiantuntevat perintäneuvottelijat, jotka saavat jatkuvasti valtavan paljon kiitosta asiakkailtamme. Jos sattuisit joskus olemaan joustavien maksuaikajärjestelyjen tarpeessa, voit huoletta olla yhteydessä. Löydämme yhdessä ratkaisun tilanteeseesi!

5. Vastuullinen toimija

Varmassa työeläkemaksusi ovat erinomaisessa hoidossa, sillä sijoitustoimintamme on tuottavaa ja turvaavaa. Varma on vastuullisuuden edelläkävijä. Voit luottaa siihen, että samalla kun pidämme huolta sinun ja työntekijöidesi eläketurvasta, huomioimme niin ympäristön, työntekijämme kuin tulevat sukupolvetkin.