Uusi koti etsinnässä? Varma ja Colliers huolehtivat yhdessä yli 4300 vuokrakodista

Varman ja Colliersin yhteistyö tekee vuokra-asumisesta helppoa ja viihtyisää. Mutta kuka on vastuussa mistäkin? Vastasimme asunnon hakijoita ja vuokralaisia useimmin askarruttaviin kysymykseen.

Varma omistaa tällä hetkellä noin 4 300 vuokrakotia ympäri Suomea muun muassa pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Jyväskylässä, Turussa, Järvenpäässä, Lahdessa ja Keravalla, sekä rakentaa jatkuvasti lisää. Kesällä 2023 Varma saa uudeksi kiinteistöjohtamisen kumppanikseen Colliersin, joka huolehtii jatkossa muun muassa asuntojen vuokrauksesta ja isännöinnistä. Colliersilla on pitkä kokemus asuntojen vuokraamisesta, isännöinnistä ja kohteiden vastuullisuusjohtamisesta, joten asunnon hakija saa joustavan kiinteistöalan ammattilaisen huolehtimaan arjen sujuvuudesta vuokrakodissa.

Asukkaiden arjessa myös huoltoyhtiö vastaa monista päivittäisistä asioista, kuten saunavuorojen varauksesta ja kodin huoltotöistä. Kokosimme vastaukset yleisimpiin kysymyksiin, jotka askarruttavat vuokra-asunnon hakijoita ja vuokralaisia.

1. Miten vuokraan Varman vuokra-asunnon?

Varman vapaat vuokra-asunnot löytyvät kootusti osoitteesta colliersasunnot.com/varma sekä yleisimmiltä vuokraussivustoilta. Kun sopiva asunto löytyy, asunnon hakija täyttää ja jättää asuntohakemuksen, jonka Colliersin asuntovuokraustiimi käsittelee. Asunnon vuokraamiseen liittyvissä kysymyksissä Colliersin asuntovuokraustiimin tavoittaa helposti puhelimitse, sähköpostilla ja yhteydenottolomakkeen kautta.

Asunnon hakija saa aina vastauksen – joko asuntotarjouksen, ehdotuksen vaihtoehtoisesta asunnosta tai ilmoituksen, minkä vuoksi asuntoa ei voida tarjota. Varman vuokra-asunnoissa Colliers käsittelee hakemukset ja vastaa hakijoille saman tai viimeistään seuraavan arkipäivän aikana. Asuntotarjouksessa on tarkemmat tiedot asunnon pohjasta ja hinnasta sekä ohjeet asuntonäytön varaamiseen.

Jos asunto on näytön jälkeen mieleinen, hakija voi hyväksyä tarjouksen. Vuokrasopimus tehdään Colliersin vuokraustiimin kanssa sähköisesti allekirjoittamalla. Samalla asukas saa uuteen kotiin sisäänmuutto-ohjeet, joista selviää kaikki tärkeät asiat avainten noudosta muuttoilmoituksen tekemiseen.

Uutena mahdollisuutena tietyt asunnot voi halutessaan vuokrata verkkokaupan kautta välittömästi, ilman tarjouksen odotusta, näyttöä tai erillistä sopimuksen käsittelyä.

Tutustu Colliersin usein kysyttyihin kysymyksiin kodin etsijälle

2. Mistä asioista isännöitsijä ja huoltoyhtiö vastaavat?

Kun vuokrasopimus on tehty, vuokralaiselle tärkeimmät tahot asumisen aikana asioiden hoitoon ovat Colliersin isännöitsijä ja kiinteistöä hoitava huoltoyhtiö. Molemmilla tahoilla on omat toimenkuvansa, mutta isännöinti ohjaa huollon toimintaa. Colliersin isännöitsijän kautta hoidetaan muun muassa isommat muutostyöt ja korjaukset sekä hyvityspyynnöt asunnon kuntoon liittyen. Huoltoyhtiö taas vastaa suoraan asumisen arkeen liittyvistä asioista, kuten muuttoilmoituksista, ovenavauksista, taloyhtiön palveluista ja asunnon pienistä huolto- ja korjaustöistä.

Varman kohteissa on käytössä sähköiset viestintäkanavat ja ilmoitustaulu, joista asukas saa tarvittavat yhteystiedot. Myös Colliersin monikanavainen asiakaspalvelu pyrkii löytämään vastauksen kysymykseen heti ensimmäisellä yhteydenotolla.

Tutustu Colliersin usein kysyttyihin kysymyksiin asukkaalle

3. Miten taloyhtiön palveluita, kuten saunavuoron, voi varata?

Taloyhtiön palvelut kuten sauna, pyykkitupa ja kerhohuone sekä niiden varaus ovat huoltoyhtiön vastuulla. Asukas saa sisäänmuutto-ohjeessa tiedot siitä, mitä palveluita taloyhtiöstä löytyy ja miten niitä voi varata. Monessa talossa on jo käytössä asukassovellus, jonka kautta varaus käy kätevästi. Tarvittaessa varauksen voi tehdä myös soittamalla huoltoyhtiöön.

4. Kuka vastaa vuokranmaksuun liittyvistä asioista?

Vaikka muuten asukkaiden asioita hoitaa Colliers, poikkeuksena sääntöön on vuokra- ja taloushallinto, joista Varma huolehtii itse. Varman vuokravalvonta vastaa vuokranmaksuun liittyvistä asioista, kuten eräpäivän siirrosta. Jos vuokranmaksu on myöhässä, Lowell auttaa maksamiseen ja perintään liittyvissä asioissa myös iltaisin ja lauantaisin.

Muissa asioissa asiakaspalvelua ja asiakas- tai kohdekohtaisia selvityksiä hoitaa Colliers.

5. Miten vuokralainen hyötyy siitä, että asunnon omistaa Varma ja siitä huolehtii Colliers?

Varma sijoittaa pitkällä aikavälillä koteihin, joissa ihmiset haluavat asua nyt ja tulevaisuudessa. Asuntosijoituksia ja asumisen palveluita mietitään Varmassa ammattimaisesti ja nimenomaan vuokralaisten kannalta, jotta ne tarjoaisivat asukkailleen kodin, jossa viihdytään pitkään. Asukas voi kuitenkin asua Varmalla vuokralla ilman pitkäaikaista sitoutumista.

Varman omistamat asuinkiinteistöt ovat kokonaisia kerrostaloja. Tarjolla on hyvin monenlaisia asuntoja, joten valikoimasta voi löytää esimerkiksi parvekkeellisen kaupunkikodin Helsingistä tai tunnelmallisen perheasunnon Tampereelta.

Asukkaan on myös mahdollista vaikuttaa omaan asumisen hiilijalanjälkeensä asumalla Varman asuintalossa, jossa energiatehokkuudesta huolehditaan muun muassa tekemällä uusiutuvan energian sähkösopimuksia, lisäämällä aurinkoenergian ja maalämmön käyttöä sekä hyödyntämällä kiertotalouden periaatteita uudisrakentamisessa. Colliersin tuella Varma pyrkii vahvistamaan asumiskiinteistöjen vastuullisuusjohtamista.

Varma ja Colliers pitävät yhdessä kiinteistöistä hyvää huolta, jotta vuokralaiset voivat asua kodeissaan huolettomasti ja turvallisesti. Rakentamalla uutta ja sijoittamalla vastuullisesti Varma turvaa tulevaisuuden eläkkeitä Suomessa.

Artikkelia varten on haastateltu Varman asuntosijoituspäällikkö Sarianna Sipolaa ja Colliersin asiakkuusjohtaja Kaisa Kankaansyrjää.

Vuokraa uusi kotisi Varmalta

Pääset vuokraamaan Varman omistamia asuntoja Colliersin kautta joustavasti sekä suoraan asuntojen verkkokaupasta että asuntohakemuksen kautta.

Katso Varman vapaat vuokrakodit

Colliers esittäytyy

Colliers on maailmanlaajuinen johtaja kiinteistöpalveluissa ja kiinteistösijoitusten hallinnassa. Colliers toimii 66 maassa ja tarjoaa kiinteistökaupan neuvonannon ja kiinteistöjohtamisen palveluita niin sijoittajille, omistajille kuin vuokralaisillekin 18 000 asiantuntijan voimin.

Lue lisää Colliersista

Varma kiinteistöjen omistajana

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma on Suomen suurimpia yksityisiä sijoittajia ja työeläkevakuutusyhtiöitä. Sijoituksilla turvataan työeläkevakuustoimintaa. Varmalla on monenlaisia sijoituksia – yhtenä sijoitustyyppinä kiinteistöjä. Varma on yksi Suomen suurimmista kiinteistösijoittajista noin 5,6 miljardin euron kiinteistöomaisuudella. Osana kiinteistösijoituksia Varma omistaa asuinkohteita ja pyrkii tarjoamaan viihtyisiä koteja ympäri Suomea. Varma toimii kiinteistöjen omistajana sijoittajan roolissa. Päivittäistä kohteiden hallintaa hoitaa kiinteistömanageeraukseen erikoistunut kumppaniyritys, joka on 1.7.2023 alkaen Varman asunnoissa Colliers.

Lue lisää Varmasta kiinteistösijoittajana

Voisit olla kiinnostunut myös näistä