Asiakaspalvelumme on valitettavasti ruuhkautunut. Pahoittelemme tästä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa! Vastaamme viesteihin ja puheluihin saapumisjärjestyksessä. Puhelinpalvelussa on käytössä takaisinsoitto.

Voit hoitaa vakuutusasiasi Varma Asioinnissa silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Palvelussa voit esimerkiksi tarkastella laskuja sekä hakea maksuaikaa ja maksutodistuksen. Lisäksi voit arvioida tulevaa TyEL-maksua ennustepalvelussa ja koota tiedot tilinpäätöstä varten.

Miten toimin, kun olen sairastunut?

Lyhyt katkos työskentelyssä

Jos sairastut lyhyeksi ajaksi, sinun ei tarvitse ilmoittaa siitä meille. YEL-vakuutusta ei päätetä, kun työskentely katkeaa lyhyeksi ajaksi sairastamisen vuoksi. Vaikka YEL-vakuutuksesi ei pääty sairastamisen vuoksi, voit silti olla oikeutettu Kelan sairauspäivärahaan.

Lue Yrittäjän sairauspäivärahasta Kelan sivuilla

Pidempi sairausloma

Jos työskentelysi keskeytyy kokonaan pitkän sairausloman vuoksi, päätä YEL-vakuutuksesi. Päättämispäiväksi tulee yleensä sairastumispäivä. Vakuutus voidaan päättää, jos katkos työskentelyssä kestää noin neljä kuukautta. Jos toiminnan jatkuvuudesta ei ole varmuutta, vakuutuksesi voidaan päättää. YEL-vakuutus voidaan päättää myös takautuvasti.

Päätä YEL-vakuutuksesi myös, jos työskentelysi ei sairautesi vuoksi pääty kokonaan, mutta vähenee niin paljon, että työpanos jää alle YEL-työtulominimin. YEL-vakuutus päätetään silloin siihen päivään, josta lähtien työskentely on vähentynyt alle minimitason.

Lue lisää YEL-työtulosta

Lue lisää tilanteista, joissa YEL-vakuutus päätetään

Ilmoita päättämisestä Varma Asioinnissa

Kun jatkat työskentelyä, ota uusi YEL-vakuutus siitä päivästä alkaen, kun työskentelysi jälleen jatkuu.

Ota YEL-vakuutus

Sinua voisi kiinnostaa myös

Miten toimin, kun työkykyni on heikentynyt?