Varma Onlinetjänst är den snabbaste kanalen för att ta hand om försäkringsärenden, särskilt när kundtjänsten är överbelastad

Våra kunder har kontaktat Varmas kundtjänst betydligt mer än vanligt under den senaste tiden. Särskilt det stora antalet samtal om fastställandet av FöPL-arbetsinkomsten har lett till längre väntetider. Det kan även ta lite längre än vanligt att få svar via våra andra kanaler. Det snabbaste sättet att ta hand om många FöPL- och ArPL-försäkringsfrågor är vår onlinetjänst.

Vi gör vårt bästa för att hjälpa alla våra kunder så snabbt som möjligt och för att återställa kundtjänstens svarstider till den normala nivån.

Nyheten om väntetiderna har uppdaterats 4.5.2023

Telefontjänst och återuppringning

Vi använder oss av återuppringning i telefontjänsten. Vi behandlar alla samtal i den ordning de inkommer och ringer dig tillbaka så snart som möjligt.

Du behöver bara lämna begäran att bli uppringd en gång. Väntetiden kan för närvarande variera från en dag till några dagar.

Sköt dina ärenden själv via Varma Onlinetjänst

Många ärenden som gäller FöPL- och ArPL-försäkringar går snabbast att ta hand om själv via vår onlinetjänst. Du kan logga in på onlinetjänsten genom att klicka på ”Logga in” uppe till höger på vår webbplats.

Via Varma Onlinetjänst kan du till exempel ansöka om ändring av din FöPL-arbetsinkomst, kontrollera dina fakturor, ansöka om betalningstid, ansöka om avgiftsintyg eller skicka skyddade meddelanden till våra experter. Observera att vi får ett stort antal meddelanden även via onlinetjänsten och att det därför kan ta flera dagar att få svar. Om ditt ärende är brådskande och du inte kan sköta det i Varma Onlinetjänst, rekommenderar vi dig att i stället för ett meddelande lämna en begäran om återuppringning i vår telefontjänst 010 192 100.

Gå till Varma Onlinetjänst

Svar på vanliga frågor

Vi har sammanställt en sida där du kan läsa våra svar på vanliga frågor om justeringen av FöPL-arbetsinkomsten.

Läs frågor och svar om justeringen av FöPL-arbetsinkomsten

Svar på andra vanliga frågor hittar du på webbplatsen på sidan Ta kontakt.

Ta kontakt – företagare

Ta kontakt – arbetsgivare

Ta kontakt – privatperson

Du kunde också vara intresserad av dessa