Hakutulokset

Ei tuloksia haulle "{{searchTerm}}"

Eläkkeensaaja

Ajankohtaista

Uusia palveluja Varman ulkomailla asuville eläkkeensaajille

Myös ulkomailla asuvat eläkkeensaajamme pääsevät 16.4.2016 alkaen kirjautumaan suomalaisilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella omiin eläketietoihinsa, muuttamaan tili- ja yhteystietojaan sekä tulostamaan todistuksia. Kirjaudu omiin tietoihisi.

Lue lisää uusista verkkopalveluista (pdf)

Eläkkeelle siirtymisestä alkaa uusi elämänvaihe

Eläkkeellä on aikaa omistautua täysipainoisesti rakkaille harrastuksille ja mahdollisuus tehdä isojakin elämänmuutoksia, jos siltä tuntuu. Lue miten Antti Viinikan elämä muuttui hänen jäätyään eläkkeelle vuonna 2006

Muistithan palauttaa asumisilmoituksen?

Jos asut pysyvästi ulkomailla etkä ole vielä palauttanut Varmasta saamaasi asumisilmoitusta, palauta se meille ennen 18.3.2016. Jollei asumisilmoitus saavu meille määräpäivään mennessä, eläkkeen maksu keskeytyy 1.4. alkaen. Maksu jatkuu heti, kun olemme saaneet ilmoituksesi.

Lue eläkejohtaja Jyrki Rasin blogi asumisilmoituksesta

Eläkkeensaajien vuoden 2016 veroprosentit otettiin käyttöön 1.2.

Otimme vuoden 2016 veroperusteiden mukaan lasketut eläkkeiden veroprosentit käyttöön 1.2.2016. Tilille maksettavan eläkkeen määrä on saattanut tämän vuoksi muuttua helmikuun alussa.

Suomessa asuvat eläkkeensaajamme voivat tarkistaa seuraavaksi maksettavan eläkkeen määrän kirjautumalla verkkopalveluumme henkilökohtaisilla pankkitunnuksillaan tai mobiilivarmenteella.

Ajankohtaista

Näin pidät omat tietosi ajan tasalla

Verkkopalvelussamme voit katsella ja muuttaa omia eläketietojasi helposti ja turvallisesti. Pääset palveluun henkilökohtaisilla pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. Palvelu avautuu heti eläkkeen maksun alettua.

Eläketilin muutos

Palvelussa voit vaihtaa tilin, jolle maksamme eläkkeesi. Jos et pääse kirjautumaan palveluun, voit ilmoittaa uuden tilinumerosi alla olevalla lomakkeella, vapaamuotoisella kirjeellä tai faksilla. Tilinmuutosta ei voi hoitaa puhelimitse tai sähköpostitse, sillä tilinmuutosilmoituksessa täytyy olla eläkkeensaajan allekirjoitus.

Tulosta tilinmuutoslomake (pdf)

Osoitteenmuutos

Jos muutat, saamme yleensä uuden kotimaan osoitteesi suoraan väestörekisteriviranomaisilta. Ulkomailla asuvien eläkkeensaajien osoitetietoja emme kuitenkaan saa automaattisesti viranomaisilta. Siksi sinun on tärkeää ilmoittaa uusi osoitteesi eläkemaksuosastollemme, jos asut ulkomailla.Voit muuttaa osoitteesi itse verkkopalvelussamme, jos sinulla on kirjautumiseen tarvittavat suomalaiset pankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Vaihtoehtoisesti voit ilmoittaa osoitteenmuutoksesta sähköpostitse, kirjeitse, faksilla tai alla olevalla suojatulla sähköisellä lomakkeella.

Ilmoita ulkomaan osoitteen muutoksesta

Katso ja muuta tietojasi

 • Seuraava eläke
 • Maksetut eläkkeet 12 kk
 • Tilinumeron muutos
 • Yhteystietojen muutos
 • Veroprosentin korotus
 • Eläketodistuksen tulostus
Omiin tietoihin

Eläkkeen maksupäivät

 • Työeläkkeet maksetaan etukäteen jokaisen kuukauden ensimmäisenä päivänä, jolloin pankit ovat auki.
 • Jos kuukauden ensimmäinen päivä on lauantai tai pyhäpäivä, eläke on nostettavissa vasta seuraavana arkipäivänä.

Eläkelakien mukaan työeläkkeet voidaan maksaa vain kerran kalenterikuukaudessa. Maksupäivää ei voida siirtää edellisen kuukauden puolelle, sillä oikeus eläkkeeseen syntyy kuukausittain.

Todistukset eläkkeistä

Verotoimistossa, Kelassa tai sosiaaliviranomaisten kanssa asioidessasi saatat joutua esittämään todistuksia eläkkeestäsi. Verkkopalvelussamme voit tulostaa todistuksen kuukausieläkkeesi määrästä sekä kuluvana tai edellisenä vuonna maksetusta eläkkeestä. Jos sinulla ei ole verkkopalveluun kirjautumisessa tarvittavia pankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta, voit tilata todistuksen alla olevalla lomakkeella.

Tilaa todistus

Jos tarvitset vieraskielisen eläketodistuksen, ota yhteyttä osoitteeseen:
Varma
Eläkemaksut
PL 3
00098 VARMA tai
sähköpostiosoitteeseen: elakkeenmaksu@varma.fi.

 

Tulosta eläketodistus

Kirjautuneena verkkopalveluumme voit tulostaa todistuksen

 • kuukausieläkkeesi määrästä 
 • kuluvana vuonna maksetusta eläkkeestä
 • edellisenä vuonna maksetusta eläkkeestä
Tulosta todistus

Työeläkekortti

Lähetämme eläkeläisalennuksiin oikeuttavan työeläkekortin postitse kotiin noin kahden viikon kuluessa eläkepäätöksen antamisesta. Saat työeläkekortin Varmasta, jos olemme myöntäneet sinulle

 • vanhuuseläkkeen
 • varhennetun vanhuuseläkkeen Työeläkekortti
 • pysyvän täyden työkyvyttömyyseläkkeen tai
 • työttömyyseläkkeen.

Osa-aikaeläkettä, osatyökyvyttömyyseläkettä sekä kuntoutustukea tai perhe-eläkettä saavilla ei ole oikeutta työeläkekorttiin.

Työeläkekortti on nykyään kolmikielinen ja toimii todisteena eläkkeellä olosta myös ulkomailla. Jos sinulla ei vielä ole tällaista korttia, voit tilata sen meiltä. Voit tilata uuden kortin myös, jos aiemmin saamasi kortti on kadonnut tai vioittunut.

Tilaa työeläkekortti