Eläkkeensaaja

Näin pidät omat tietosi ajan tasalla

Verkkopalvelussamme voit katsella ja muuttaa omia eläketietojasi helposti ja turvallisesti. Pääset palveluun henkilökohtaisilla pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. Palvelu avautuu heti eläkkeen maksun alettua.

Eläketilin muutos

Palvelussa voit vaihtaa tilin, jolle maksamme eläkkeesi. Jos et pääse kirjautumaan palveluun, voit ilmoittaa uuden tilinumerosi alla olevalla lomakkeella, vapaamuotoisella kirjeellä tai faksilla. Tilinmuutosta ei voi hoitaa puhelimitse tai sähköpostitse, sillä tilinmuutosilmoituksessa täytyy olla eläkkeensaajan allekirjoitus.

Tulosta tilinmuutoslomake (pdf)

Osoitteenmuutos

Jos muutat, saamme yleensä uuden kotimaan osoitteesi suoraan väestörekisteriviranomaisilta. Ulkomailla asuvien eläkkeensaajien osoitetietoja emme kuitenkaan saa automaattisesti viranomaisilta. Siksi sinun on tärkeää ilmoittaa uusi osoitteesi eläkemaksuosastollemme, jos asut ulkomailla.Voit muuttaa osoitteesi itse verkkopalvelussamme, jos sinulla on kirjautumiseen tarvittavat suomalaiset pankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Vaihtoehtoisesti voit ilmoittaa osoitteenmuutoksesta sähköpostitse, kirjeitse, faksilla tai alla olevalla suojatulla sähköisellä lomakkeella.

Ilmoita ulkomaan osoitteen muutoksesta

Katso ja muuta tietojasi

 • Seuraava eläke
 • Maksetut eläkkeet 12 kk
 • Tilinumeron muutos
 • Yhteystietojen muutos
 • Veroprosentin korotus
 • Eläketodistuksen tulostus
Omiin tietoihin

Eläkkeen maksupäivät

 • Työeläkkeet maksetaan etukäteen jokaisen kuukauden ensimmäisenä päivänä, jolloin pankit ovat auki.
 • Jos kuukauden ensimmäinen päivä on lauantai tai pyhäpäivä, eläke on nostettavissa vasta seuraavana arkipäivänä.

Eläkelakien mukaan työeläkkeet voidaan maksaa vain kerran kalenterikuukaudessa. Maksupäivää ei voida siirtää edellisen kuukauden puolelle, sillä oikeus eläkkeeseen syntyy kuukausittain.

Katso eläkkeen maksu­päivät

Todistukset eläkkeistä

Verotoimistossa, Kelassa tai sosiaaliviranomaisten kanssa asioidessasi saatat joutua esittämään todistuksia eläkkeestäsi. Verkkopalvelussamme voit tulostaa todistuksen kuukausieläkkeesi määrästä sekä kuluvana tai edellisenä vuonna maksetusta eläkkeestä. Jos sinulla ei ole verkkopalveluun kirjautumisessa tarvittavia pankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta, voit tilata todistuksen alla olevalla lomakkeella.

Tilaa todistus

Jos tarvitset vieraskielisen eläketodistuksen, ota yhteyttä osoitteeseen:
Varma
Eläkemaksut
PL 3
00098 VARMA tai
sähköpostiosoitteeseen: elakkeenmaksu@varma.fi.

 

Tulosta eläketodistus

Kirjautuneena verkkopalveluumme voit tulostaa todistuksen

 • kuukausieläkkeesi määrästä 
 • kuluvana vuonna maksetusta eläkkeestä
 • edellisenä vuonna maksetusta eläkkeestä
Tulosta todistus

Ajankohtaista

Eläkkeensaajien vuoden 2018 veroprosentit otetaan käyttöön 1.2.

Otamme vuoden 2018 veroperusteiden mukaan lasketut eläkkeiden veroprosentit käyttöön 1.2.2018. Tilille maksettavan eläkkeen määrä saattaa tämän vuoksi muuttua helmikuun alussa.

Eläkkeensaajamme voivat tarkistaa seuraavaksi maksettavan eläkkeen määrän kirjautumalla verkkopalveluumme suomalaisilla pankkitunnuksillaan tai mobiilivarmenteella.

Ulkomailla asuvien eläkkeensaajien asumisilmoitus on palautettava 15.2. mennessä

Jos asut pysyvästi ulkomailla ja sait Varmasta asumisilmoituslomakkeen vuodenvaihteen kirjeen liitteenä joulu-tammikuussa, palauta se meille täytettynä ja allekirjoitettuna 15.2. mennessä. Näin varmistat, että eläkkeesi maksu jatkuu keskeytyksettä. Asumisilmoitus on palautettava allekirjoitettuna, vaikka olosuhteesi eivät olisi muuttuneet edellisvuodesta. Asumisilmoituksen voi vahvistaa  myös verkkopalvelussamme, mikä nopeuttaa asumisilmoituksen käsittelyä.

Eläkkeensaajien vuodenvaihteen kirjeiden postituksessa tekninen häiriö – osa kirjeistä postitetaan myöhemmin

Eläkkeensaajien vuodenvaihteen kirjeiden postituksessa on ilmennyt tekninen häiriö, jonka vuoksi osa kirjeistä on jäänyt toimittamatta asiakkaillemme. Pahoittelemme asiakkaillemme koitunutta vaivaa.

Häiriö koskee asiakkaitamme, joiden sukunimi alkaa kirjaimella L, M tai N. Selvitämme häiriön syytä. Asiakkaat saavat meiltä uuden vuodenvaihteen kirjeen viimeistään viikon 3 alussa. Tämä ei edellytä asiakkailtamme toimenpiteitä. Valitettavasti osa asiakkaistamme saa saman kirjeen kahteen kertaan, koska emme saa postitusjärjestelmästä tietoa jo perille asti toimitetuista kirjeistä.

Kirjeessä kerrotaan indeksitarkistetun eläkkeen ja veron ennakonpidätyksen määrä 1.1.2018 alkaen, vuonna 2017 maksettujen eläkkeiden yhteismäärä ja pidätetty vero sekä eläkkeiden maksupäivät vuonna 2018.

Vuodenvaihteen kirjeiden postitus eläkkeensaajille on alkanut joulukuun puolivälissä

Varman eläkkeensaajat saavat joulun tienoilla henkilökohtaisen kirjeen, jossa kerrotaan indeksitarkistetun eläkkeen ja veron ennakonpidätyksen määrä 1.1.2018 alkaen, vuonna 2017 maksettujen eläkkeiden yhteismäärä ja pidätetty vero sekä eläkkeiden maksupäivät vuonna 2018.

Maksussa olevat työeläkkeet nousevat noin 0,6 % työeläkeindeksin tarkistuksen vuoksi tammikuun 2018 alussa.

Lähetämme joka vuosi vuodenvaihteen kirjeen liitteenä asumisilmoituksen täytettäväksi pysyvästi ulkomailla asuville eläkkeensaajillemme. Ilmoitus kannattaa palauttaa meille täytettynä ja allekirjoitettuna mahdollisimman pian, jotta eläkkeen maksu ei keskeytyisi. Asumisilmoitus on palautettava meille, vaikka olosuhteet eivät olisi muuttuneet edellisvuodesta. Asumisilmoituksen voi vahvistaa  verkkopalvelussamme, mikä nopeuttaa asumisilmoituksen käsittelyä. Ulkomailla asuvat eläkkeensaajamme voivat käyttää verkkopalveluamme, jos heillä on kirjautumiseen tarvittavat suomalaiset pankkitunnukset tai mobiilivarmenne.

Työeläkkeet nousevat noin 0,6 % ensi vuoden alussa

Sosiaali- ja terveysministeriö on vahvistanut 26. lokakuuta työeläketurvaa koskevat indeksit vuodeksi 2018.

Työeläkeindeksi on ensi vuonna 2548. Työeläkeindeksi nousee noin 0,6 % vuoteen 2017 verrattuna. Työeläkeindeksillä tarkistetaan maksussa olevat työeläkkeet. Työeläkeindeksiä laskettaessa palkkojen muutoksen osuus on 20 % ja hintojen muutoksen osuus 80 %.

Lue lisää STM:n tiedotteesta

Uusia palveluja Varman ulkomailla asuville eläkkeensaajille

Myös ulkomailla asuvat eläkkeensaajamme pääsevät 16.4.2016 alkaen kirjautumaan suomalaisilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella omiin eläketietoihinsa, muuttamaan tili- ja yhteystietojaan sekä tulostamaan todistuksia. Kirjaudu omiin tietoihisi.

Lue lisää uusista verkkopalveluista (pdf)

Ajankohtaista