Varma Akatemia

Akatemiasta löydät työkyvyn johtamista ja ylläpitämistä kehittäviä verkkokursseja, webinaareja sekä valmiita opintopolkuja esihenkilöille, HR-ammattilaisille ja henkilöstölle. Varma Akatemia on asiakkaillemme kehitetty oppimisympäristö.

Varma Akatemia koko henkilöstön työkyvyn tukena

Varma Akatemia on oppimisympäristö, jossa tarjoamme tukea asiakasyritystemme työkyvyn kehittämiseen.

Varma Akatemian käyttäminen on helppoa: kirjaudu sisään ja saat käyttöösi kaikki verkkokurssit, podcastit ja webinaaritallenteet. Varma Akatemiaa voi käyttää tietokoneella ja mobiililaitteella. Kursseja voi ladata myös suoraan yrityksen omaan oppimisympäristöön.

Juuri sinulle hyödyllistä sisältöä löydät helposti joko työroolisi tai tietyn teeman perusteella. Suuri osa kursseista sopii kaikille, lisäksi omia kokonaisuuksia löytyy esim. esihenkilöille, yrittäjille ja henkilöstöasioista vastaaville. Kielivaihtoehtoina ovat suomi, ruotsi ja englanti.

Valmiit opintopolut tarjoavat helpon tavan kehittyä ohjatusti.

Varma Akatemian etusivulta löydät helposti uusimmat kurssit ja Oma opiskelu -sivulla voit seurata omaa oppimispolkuasi.

Ota hyöty irti uusimmista kursseista

Varma Akatemiassa julkaistaan uusia kursseja tai muita sisältöjä noin kerran kuukaudessa. Sisällöt seuraavat tiiviisti työelämän kehitystä ja asiakkaidemme tarpeita ja toiveita.

Viimeisimmät kurssiuutuudet, joihin kannattaa tutustua:

  • Rakenna keskusteleva työkulttuuri
  • Lähde liikkeelle! - Kohti vahvempaa työkykyä
  • Työkyvyn varmistaminen ja varhainen välittäminen
  • Johda osaavasti monikulttuurista työyhteisöä

Kirjaudu Varma Akatemiaan

Energiateollisuus sai Varma Akatemiasta eväitä vaikeista asioista puhumiseen

Energiateollisuus ry työllistää noin 50 henkeä, joista valtaosa on energia-alan asiantuntijoita. Työ on hyvin itsenäistä, ja sitä pitää pitkälti itse järjestää ja hallinnoida esihenkilön tuella.

–  Asiantuntijoiden työkuorma on ollut jo pitkään tiedossa, mutta korona-aika herätti huolen siihen liittyen, kertoo Energiateollisuus ry:n talous- ja hallintopäällikkö Marketta Eggleton, jonka vastuulla ovat myös muun muassa henkilöstöasiat. Vuonna 2021 tehty toimintajärjestelmän auditointi ja henkilöstölle tehty kysely todistivat, että osalla henkilöstöä on haasteita selviytyä työkuormasta, priorisoida työtehtäviä ja säädellä työhön käytettäviä voimavaroja. Asialle haluttiin tehdä jotain. Yksi toimenpiteistä oli koulutus aiheesta esihenkilöille ja henkilöstölle.

Itsenäistä opiskelua ja kokemusten jakamista

Varma ehdotti sopivia sisältöjä Varma Akatemiasta ja kokosi niistä opintopolun Energiateollisuudelle. Kahden kuukauden pituinen opintopolku suunniteltiin niin, että aloituskeskustelun jälkeen järjestettiin kolme henkilöstön yhteistä keskustelua parin viikon välein. Samaan aikaan henkilöstö sai opiskella eri aiheita itsenäisesti Varma Akatemian webinaarien, podcastien ja muiden sisältöjen avulla.

– Sabluuna oli mielestäni hyvä. Sparrailut kollegoiden kanssa ovat hyvä lisä, ettei koulutus jää pelkäksi yksin opiskeluksi, Eggleton kertoo.

Varma Akatemian opintopolku auttoi Energiateollisuuden henkilöstöä nostamaan esiin myös niitä asioita, jotka eivät työarjessa muuten tule esiin. Vastaavia keskusteluja toivottiin järjestettäväksi myös jatkossa. Henkilöstökysely vuoden 2022 lopussa näyttää, onko opintopolku vaikuttanut kokemukseen työkuorman hallinnasta.

Nyt kun Varma Akatemia on tuttu ja koko henkilöstön käytössä, on sieltä Eggletonin mukaan helpompi etsiä itse apua tiettyyn tarpeeseen tai suositella jotain osuutta koko henkilöstölle.

 

Varma Akatemia – asiakkaidemme oma verkko-oppimisympäristö

Apua asiointiin

Hoida työkykyasiasi verkossa

Asiointipalvelussamme voit mm. 

  • kartoittaa organisaatiosi työkyvyttömyysriskit
  • tarkastella työkykyyn liittyvää dataa ja analyyseja
  • tehdä työkykyjohtamisen toimintasuunnitelman.