Varma on Helsinki Priden yhteistyökumppani kuudetta vuotta

Varma jatkaa Helsinki Priden yhteistyökumppanina jo kuudetta vuotta. Yhteistyö on Varmalle yksi keino edistää yhdenvertaista työelämää. Yhä tarvitaan tekoja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen aseman eteen.

Pääajatus Varman työkulttuurista on kiteytetty lauseeseen ”Olet parhaimmillasi omana itsenäsi”. Kiteytyksellä viestimme sitä, että haluamme edistää turvallista ilmapiiriä ja jokaisen tulisi saada olla myös työelämässä sellaisena kuin on.

– Kumppanuus Helsinki Priden kanssa tukee tätä työkulttuurimme ajatusta hyvin. Monesti työelämän yhdenvertaisuuden ja monimuotoisuuden edistäminen on arkisia tekoja ja kohtaamisia, mutta mielestämme se vaatii myös näkyvää ja kuuluvaa panosta organisaatiolta. Helsinki Pride -kumppanuus on meille tähän yksi keino. Lisäksi haluamme kertoa kaikille, että Varma on sateenkaariystävällinen työpaikka. Yhdenvertaisuus- ja monimuotoisuustyöstä todella hyötyy työyhteisössä jokainen. Turvallisessa ilmapiirissä erilaiset persoonat, ajatukset ja ideat pääsevät paremmin esiin, kertoo Varman ihmisistä ja kehittämisestä vastaava johtaja Mikaela Öberg.

Varma on ollut Helsinki Priden kumppanina nyt kuusi vuotta. Kuusi vuotta sitten huomasimme, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asema vaatii meiltä tarkempaa tarkastelua. Aloitimme perusasioista, kartoitimme tietoa koulutusten avulla ja opettelimme käsitteistöä. Varmassa on tunnistettu, että yhdenvertaisuus- ja monimuotoisuusteemoissa opittavaa riittää edelleen.

– Paljon olemme saaneet aikaan mutta samalla olemme nöyränä sen faktan edessä, että valmiita emme ole. Toivottavasti pystymme olemaan muille organisaatioille rohkaiseva esimerkki lähteä liikkeelle, kiteyttää Varman vastuullisuus- ja viestintäjohtaja Hanna Kaskela.

Yhdenvertaisuus- ja monimuotoisuustyö saa henkilöstöltä kiitosta, ja teemat kuuluvat jokaiselle. Projekteja yhdenvertaisuuden ja monimuotoisuuden eteen työstetään erityisesti kaikille avoimessa tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusryhmässä, mutta esihenkilöt ja kaikki varmalaiset kouluttautuvat aiheista säännöllisesti. Varman yhdenvertaisuus- ja monimuotoisuustyöhön kuuluu seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen lisäksi eri vähemmistöjen aseman tarkastelu. Loppuvuodesta saimme koulutusta kieli-, uskonto- ja kulttuurivähemmistöjen asemasta. Tänä keväänä perehdymme koko henkilöstön voimin neurodiversiteettiin työelämässä.

– Varmassa tehtävän työkulttuurityön lisäksi meillä on osakkeenomistajana esimerkiksi mahdollisuus pörssiyhtiöiden yhtiökokouksissa vaikuttaa ja äänestää ehdotuksia, joilla parannetaan raportointia yhdenvertaisuutta edistävistä toimista, Kaskela lisää.

Kesäkuussa nostamme Pride-kuukauden kunniaksi jälleen sateenkaaren väriset liput salkoihin ja toimiston Länsiväylän puoleiselle ulkoseinällä suuren seinälakanamme, joka muistuttaa ohimeneviä yhdenvertaisesta ja monimuotoisesta työelämästä.

Lue aiheesta lisää:

5 vuotta tekoja yhdenvertaisen työelämän puolesta – pitkäjänteinen työ tuottaa näkyviä tuloksia

Varma jatkaa Helsinki Priden kumppanina viidettä vuotta

Varma on Helsinki Priden yhteistyökumppani tänäkin vuonna

Varma on jälleen Helsinki Priden yhteistyökumppani – tavoitteena edistää työelämän yhdenvertaisuutta

Työelämän yhdenvertaisuutta kehitetään tekojen kautta - Varma on Helsinki Priden virallinen kumppani

Varma ensimmäisenä finanssialalla Helsinki Priden virallinen kumppani

Voisit olla kiinnostunut myös näistä