Vastuullisuus

Yritysvastuu Varmassa

Vastuullinen liiketoiminta tarkoittaa Varmalle ennen kaikkea vakavaraisuuden turvaamista, eläketurvan laadukasta toimeenpanoa ja työkyvyn tukemista.

Vastuullisuus on erottamaton osa sijoitustoimintaamme ja omistajakäytäntöjämme.

Kannamme huolta ilmastonmuutoksen hillinnästä, niin sijoitussalkussamme kuin toimitusketjussa ja omassa toiminnassamme.

Varmalaisten työkyvystä ja osaamisesta huolehtiminen on meille kunnia-asia.

Ja kaikki kulminoituu avoimeen viestintään.

Varman yritysvastuuohjelma (pdf)

Visio. Vastuullisuus on osa Varman arkea ja liiketoimintaa. Kerromme aktiivisesti, mitä vastuullisuus meille tarkoittaa ja miten vastuullinen toimintamme näkyy yhteiskunnassa. Kehitämme jatkuvasti vastuullisia toimintatapojamme.

Varman sijoitusten hiilijalanjälki laskussa

Ilmastonmuutoksen hillintä on yksi tärkeimmistä vastuullisuustavoitteistamme. Sijoitusten ilmastopolitiikassa kerromme, miten kehitämme salkkuamme vähähiilisemmäksi. Tulokset ovat olleet komeita 2016 ja 2017.

Varman yritysvastuun painopisteet

Vastuullinen Varma

Ajankohtaista vastuullisuudesta

Lue tuoreimpia uutisia, artikkeleita ja blogikirjoituksia vastuullisuudesta.

Vastuullinen kesäduuni -kampanja

Vastuullinen kesäduuniVastuullinen kesäduuni -kampanja haastaa työnantajat tarjoamaan 14–29-vuotiaille nuorille enemmän ja laadukkaampia kesätyöpaikkoja. Varmalle työnantajana kesätyö on ainutkertainen tilaisuus tehdä hyvä ensivaikutelma tulevaisuuden työntekijöihin. Hoitamalla kesätyöasiat vastuullisesti työnantaja voi varmistaa vetovoimansa, kun kilpailu osaavasta työvoimasta kiristyy. Nuorille Vastuullinen kesäduuni on lupaus onnistuneesta kesätyökokemuksesta. Vastuullisessa kesätyössä tienaa omaa rahaa, mutta se myös kehittää nuoren työelämätaitoja ja luo positiivisen kuvan työelämästä.

Vastuullisen kesätyön periaatteet

Vastuullinen sijoittaminen

Varmassa vastuullisuus on kiinteä osa sijoitustoimintaa ja omistajakäytäntöjä.
Vastuullisuusanalyysi on osa sijoituspäätösprosessiamme. Keskitymme tärkeimpien vastuullisuustekijöiden analysointiin ja niiden vaikutukseen sijoitustuottoon sekä riskiin pidemmällä aikavälillä.

Olemme julkaisseet vastuullisen sijoittamisen periaatteet ja omaisuusluokkakohtaiset käytännöt. Lue lisää vastuullisesta sijoittamisesta osiosta Tulostiedot ja sijoitukset.

Mukana verkostoissa

Varma on jäsenenä Suomen yritysvastuuverkostossa Fibs ry:ssä ja Suomen vastuullisen sijoittamisen yhdistyksessä Finsifissä. Olemme allekirjoittaneet monimuotoisuussitoumuksen, ja monimuotoisuusverkoston jäsenenä kehitämme monimuotoisuutta arvostavaa johtamista ja käytäntöjä.

Varma on liittynyt PRI:n ja YK:n ympäristörahaston tukemaan Montréal Pledge -aloitteeseen, jossa sitoudutaan mittaamaan ja raportoimaan listattujen osakesijoitusten hiilijalanjälki vuosittain.

Lisäksi Varma on allekirjoittanut CDP:n (ent. Carbon Disclosure Project), joka kerää yrityksiltä kasvihuonekaasujen päästöjä ja muita ilmastonmuutokseen liittyviä tietoja.

Olemme jäsenenä Climate Leadership Councilissä (CLC). Suomalaisyritysten ja Sitran muodostama yhteisö haastaa yrityksiä ja yhteiskuntaa ilmastonmuutoksen hillintään.

Varma on mukana myös Helsingin kaupungin ja elinkeinoelämän Ilmastokumppanit-verkostossa, jonka tavoitteena on yhteisvoimin vähentää kasvihuonekaasupäästöjä ja hillitä ilmastonmuutosta. 

Vastuullisuusverkosto

(function (w, d, s, l, i) { w[l] = w[l] || []; w[l].push({ 'gtm.start': new Date().getTime(), event: 'gtm.js' }); var f = d.getElementsByTagName(s)[0], j = d.createElement(s), dl = l != 'dataLayer' ? '&l=' + l : ''; j.async = true; j.src = '//www.googletagmanager.com/gtm.js?id=' + i + dl; f.parentNode.insertBefore(j, f); })(window, document, 'script', 'dataLayer', 'GTM-MJL5CR'); (function(w, t, f) { var s='script',o='_giosg',h='https://service.giosg.com',e,n;e=t.createElement(s);e.async=1;e.src=h+'/live/'; w[o]=w[o]||function() {(w[o]._e=w[o]._e||[]).push(arguments)} ;w[o]._c=f;w[o]._h=h;n=t.getElementsByTagName(s)[0];n.parentNode.insertBefore(e,n); })(window,document,3860); (function(h,o,t,j,a,r){ h.hj=h.hj||function(){(h.hj.q=h.hj.q||[]).push(arguments)}; h._hjSettings={hjid:928553,hjsv:6}; a=o.getElementsByTagName('head')[0]; r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv='); var _paq = _paq || []; /* tracker methods like "setCustomDimension" should be called before "trackPageView" */ _paq.push(["setCookieDomain", "*.varma.fi"]); _paq.push(["setDomains", ["*.varma.fi"]]); _paq.push(['trackPageView']); _paq.push(['enableLinkTracking']); (function() { var u="//piwik.varma.fi/piwik/"; _paq.push(['setTrackerUrl', u+'piwik.php']); _paq.push(['setSiteId', '1']); var d=document, g=d.createElement('script'), s=d.getElementsByTagName('script')[0]; g.type='text/javascript'; g.async=true; g.defer=true; g.src=u+'piwik.js'; s.parentNode.insertBefore(g,s); })();