Hakutulokset

Ei tuloksia haulle "{{searchTerm}}"

Vastuullisuus

Yritysvastuu Varmassa

Vastuullinen liiketoiminta tarkoittaa Varmalle ennen kaikkea vakavaraisuuden turvaamista, eläketurvan laadukasta toimeenpanoa ja työkyvyn tukemista.

Vastuullisuus on erottamaton osa sijoitustoimintaamme ja omistajakäytäntöjämme.

Kannamme huolta ilmastonmuutoksen hillinnästä, niin sijoitussalkussamme kuin toimitusketjussa ja omassa toiminnassamme.

Varmalaisten työkyvystä ja osaamisesta huolehtiminen on meille kunnia-asia.

Ja kaikki kulminoituu avoimeen viestintään.

Varman yritysvastuuohjelma

Visio. Vastuullisuus on osa Varman arkea ja liiketoimintaa. Kerromme aktiivisesti, mitä vastuullisuus meille tarkoittaa ja miten vastuullinen toimintamme näkyy yhteiskunnassa. Kehitämme jatkuvasti vastuullisia toimintatapojamme.

Varma on julkaissut ilmastopolitiikan

Ensimmäisenä suomalaisena eläkeyhtiönä julkaisimme vuonna 2016 ilmastopolitiikan, jossa kerromme, miten kehitämme salkkuamme vähähiilisemmäksi. Tavoitteissa otimme ison harppauksen jo vuonna 2016, jolloin mm. osakesijoitusten hiilijalanjälki keveni 22 %.

Varman yritysvastuun painopisteet

Varman yritysvastuun painopisteet

Ajankohtaista vastuullisuudesta

Lue tuoreimpia uutisia, artikkeleita ja blogikirjoituksia vastuullisuudesta.

Vastuullinen kesäduuni -kampanja

Vastuullinen kesäduuni 2017Vastuullinen kesäduuni -kampanja haastaa työnantajat tarjoamaan 14–29-vuotiaille nuorille enemmän ja laadukkaampia kesätyöpaikkoja. Varmalle työnantajana kesätyö on ainutkertainen tilaisuus tehdä hyvä ensivaikutelma tulevaisuuden työntekijöihin. Hoitamalla kesätyöasiat vastuullisesti työnantaja voi varmistaa vetovoimansa, kun kilpailu osaavasta työvoimasta kiristyy. Nuorille Vastuullinen kesäduuni on lupaus onnistuneesta kesätyökokemuksesta. Vastuullisessa kesätyössä tienaa omaa rahaa, mutta se myös kehittää nuoren työelämätaitoja ja luo positiivisen kuvan työelämästä.

Vastuullisen kesätyön periaatteet

Vastuullinen sijoittaminen

Varmassa vastuullisuus on kiinteä osa sijoitustoimintaa ja omistajakäytäntöjä.
Vastuullisuusanalyysi on osa sijoituspäätösprosessiamme. Keskitymme tärkeimpien vastuullisuustekijöiden analysointiin ja niiden vaikutukseen sijoitustuottoon sekä riskiin pidemmällä aikavälillä.

Olemme julkaisseet vastuullisen sijoittamisen periaatteet ja omaisuusluokkakohtaiset käytännöt. Lue lisää vastuullisesta sijoittamisesta osiosta Tulostiedot ja sijoitukset.

Mukana verkostoissa

Varma on jäsenenä Suomen yritysvastuuverkostossa Fibs ry:ssä ja Suomen vastuullisen sijoittamisen yhdistyksessä Finsifissä. Olemme allekirjoittaneet monimuotoisuussitoumuksen, ja monimuotoisuusverkoston jäsenenä kehitämme monimuotoisuutta arvostavaa johtamista ja käytäntöjä.

Varma on liittynyt PRI:n ja YK:n ympäristörahaston tukemaan Montréal Pledge -aloitteeseen, jossa sitoudutaan mittaamaan ja raportoimaan listattujen osakesijoitusten hiilijalanjälki vuosittain.

Lisäksi Varma on allekirjoittanut CDP:n (ent. Carbon Disclosure Project), joka kerää yrityksiltä kasvihuonekaasujen päästöjä ja muita ilmastonmuutokseen liittyviä tietoja.

Mukana verkostoissa, logot

Salmisaaren-toimitalo on Green Office

Varma otti käyttöönsä WWF:n Green Office -ympäristöjärjestelmän vuoden 2016 alusta. Tarkoituksenamme on kohentaa Salmisaaren-toimitalon ekologista jalanjälkeä ja kannustaa varmalaisia arjen ekotekoihin.

Yhtenä keskeisenä tavoitteena on, että Varma pyrkii myös omassa toiminnassaan vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä.

Ota yhteyttä

Katri ViippolaKatri Viippola
Viestinnästä, vastuullisuudesta ja HR:stä vastaava johtaja
Twitterissä: @viippola

 

Katariina SillanderKatariina Sillander
Yritysvastuupäällikkö
Twitterissä: @KSillander